Categories: MilitarRusia si lumea

Occidentul se pregătește să fabrice dovezi ale utilizării armei chimice de către Rusia

Șeful Trupelor de apărare împotriva radiațiilor, chimice și biologice ale Forțelor Armate ale Rusiei, general-locotenentul Igor Kirillov a precizat că în această operațiune sunt implicate Statele Unite, Germania, Ucraina și Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC). Canalul ”Colonelcassad” (al expertului militar Boris Rojin) de pe rețeaua Telegram redă declarația acestuia.

„Reamintesc faptul că Statele Unite controlează în totalitate activitatea OIAC. Pentru a încheia socotelile cu statele nedorite, Washingtonul a creat în cadrul Organizației un mecanism de atribuire, care a fost activat pentru a cerceta cazurile de utilizare a armelor chimice în Siria.

Potrivit informațiilor aflate la dispoziția noastră, Statele Unite și Germania, împreună cu Ucraina și Secretariatul Tehnic al OIAC, pregătesc lansarea unei misiuni speciale de investigare a așa-ziselor fapte de utilizare a armelor chimice în Ucraina, cu scopul de a avansa acuzații împotriva Rusiei. Se preconizează ca investigația să fie inițiată de unul dintre așa-numitele state ”independente”, care va fabrica dovezi că Rusia a folosit substanțe chimice toxice pe parcursul operațiunii militare speciale. În aceste scopuri, americanii au alocat deja aproximativ patru sute de mii de dolari. În același timp, OIAC a primit din partea protectorilor ei occidentali indicații să nu reacționeze în nici un fel la decalațiile Rusiei privind încălcarea de către Ucraina a prevederilor Convenției.

Trebuie precizat că SUA și Marea Britanie utilizează o abordare similară în cadrul „Mecanismului de efectuare a evaluării științifice și tehnice” și a ”Mecanismlui internațional de colaborare și asistență” promovate de Convenția pentru Interzicerea Armelor Biologice (BTWC) și care le vor permite să formeze, în interesele lor, un punct de vedere specializat privind amenințările la adresa biosecurității. În acest sens se are în vedere crearea, prin alocare de granturi, a unor canale de influență asupra structurilor politice internaționale și de cercetare știițifice cooptate în activitatea BTWC.

Ministerul Apărării al Federației Ruse își va continua eforturile de identificare a încălcărilor de către Ucraina a obligațiilor sale în temeiul OIAC și vă va informa”, a precizat Igor Kirillov.

Owner

View Comments

  • ,,Iadul e gol și toți diavolii sunt aici." (W. Shakespeare - ,,Furtuna") Cei mai mulți sunt în SUA și Occident. S-au pornit furioși împotriva Rusiei. Dar în curând vor fi trimiși înapoi, în adâncurile iadului, împreună cu toți cei care îi slujesc. Dumnezeu ocrotește Rusia și poporul rus!

Recent Posts

Arhivele FSB: Jimmy Carter putea declanșa un război nuclear împotriva URSS

În vara anului 1980, cu mai puțin de jumătate de an îninatea alegerilor prezidențiale americane,…

2 ore ago

Cine e acolo la putere?

Cum schimbă nemții de rând politica țării lor în privința Rusiei și a Ucrainei Acțiunile…

10 ore ago

Kievul, dezamăgit de refuzul Occidentului de a deschide un „al doilea front” împotriva Rusiei

Consilierul șefului Broului președintelui Ucrainei, Mihail Podoliak, și-a exprimat speranța în întărirea sancțiunilor împotriva Rusiei,…

11 ore ago

Expert: Rusia va avea dreptul să confiște activele UE

Rusia va avea dreptul să confiște activele Uniunii Europene în cazul unor acțiuni similare din…

12 ore ago

Kievului i-a fost trimisă o solicitare despre locuitorii răpiți din Regiunea Kursk

Moskalkova i-a adresat Ombudsmanului Ucrainei Lubineț o cerere oficială pentru căutare locuitorilor care au fost…

13 ore ago

Polonezii, șocați de luxul în care trăiesc ucrainenii în țara lor

Societatea poloneză este revoltată văzându-i pe ucraineni la volanul unor mașini scumpe, a declarat ministrul…

o zi ago

This website uses cookies.