Hot News
Ușakov: Putin se va întâlni cu președintele Iranului pe 11 octombrie
08/10
În 965 de zile, asupra DNR au fost trase peste 197.000 de proiectile
09/10

Luați prizonieri, ofițerii ucraineni de recunoaștere nu vor să se întoarcă acasă

Foto: Reuters

Prinși și luați prizonieri în Regiunea Kursk, parașutiștii ucraineni de recunoaștere au refuzat să fie incluși în operațiunea de schimb de prizonieri și i-au îndemnat pe camarazii lor rămași pe teritoriul regiunii ruse să depună armele și să se predea, relatează kp.ru.

„Depuneți armele. Să se predea, măcar rămân în viață. Dacă merg la schimb, sunt trimis din nou pe front. Oricum mor. Dacă pot să rămân, mai bine la voi”, a spus unul dintre parașutiștii de recunoaștere, citat de agenția RIA Novosti.

Unul dintre ofițerii de informații ucraineni capturați a povestit că a fost mobilizat în regiunea Cernigov, celălalt, în Jitomir. Ambii au refuzat schimbul de prizonieri și i-au îndemnat pe militarii ucraineni să depună armele.

Anterior, Vladimir Piavka, un soldat ucrainean al brigăzii 10 de asalt montan, a refuzat să fie inclus pe listele schimbului de prizonieri și a dorit să rămână în Rusia. El a declarat că nu vrea să trăiască în Ucraina, deoarece comandanții l-au aruncat în prima linie „ca pe o bucată de carne”, iar ei au fugit.

kp.ru a scris despre batalionul Bogdan Hmelnițki, care a devenit prima unitate formată din foști prizonieri de război ucraineni. Anul trecut, luptătorii batalionului au depus jurământ de credință Federației Ruse și apoi au intrat în serviciul militar al armatei ruse.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Au gândit logic. Pentru ce sau pentru cine s-ar mai întoarce?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2957198