Hot News
Soarta grănicerilor ruși la granițele Armeniei, aniversarea încheierii celui de-al Doilea Război Mondial: principalele declarații de la summitul CSI
09/10
Occidentul se pregătește să fabrice dovezi ale utilizării armei chimice de către Rusia
09/10

Ambasada Rusiei, reacție la declarațiile lui Harris despre Putin

Ambasada Rusiei la Washington/ Foto: AP/ Scott Applewhit

Ambasada Rusiei în Statele Unite a calificat drept ”inacceptabilă” și ”revoltătoare” noua declarație a candidatului la președinția SUA, Kamala Harris, despre președintele Vladimir Putin, scrie agenția Rambler.

Într-un recent interviu, Harris a comentat informația din noua carte a lui Bob Woodward referitoare la crizele din Ucraina și Orientul Mijlociu. Woodward susține că la începutul pandemiei, adversarul lui Harris, fostul președinte american Donald Trump, i-a trimis lui Putin, pentru uz personal, dispozitive de testare Covid. O sursă apropiată lui Trump i-a mai spus lui Woodward că este posibil ca Trump să fi purtat șapte convorbiri cu Putin după ce a părăsit Casa Albă, în 2021.

Despre cartea lui Woodward, Harris a spus că este un exemplu de ce Trump „nu poate fi de încredere în calitate de comandant șef”. În opinia ei, el poate fi ușor manipulat de lideri autoritari cu care speră să se împrietenească . Harris a declarat că Trump „admiră bărbații puternici, dar ei îl joacă pe degete”. Ea a afirmat că la începutul pandemiei oamenii mureau cu sutele și toți încercau să obțină truse de testare, dar Trump a decis să i le dea lui Putin. Harris l-a catalogat pe președintele rus drept „dictator” și l-a acuzat de crime.

„Declarațiile inacceptabile lansate de vicepreședintele american K. Harris împotriva președintelui rus V.V Putin sunt revoltătoare. Trebuie să recunoaștem însă că o astfel de retorică mitocănească a devenit o normă pentru așa-zișii responsabili de stat americani”, a declarat ambasada Rusiei.

Potrivit diplomaților, vorbele lui Harris demonstrează „dezamăgirea și neputința cercurilor conducătoare de la Washington”. Din cauza incapacității lor de a provoca o „înfrângere strategică” Rusiei, aparatul lor de vorbire transmite furie și retorică jignitoare, a subliniat ambasada. Diplomații au adăugat că declarația lui Harris a fost o insultă la adresa întregului popor rus, care „demonstrează o unitate de neclintit în jurul liderului țării”.

„Autoritățile americane trebuie să se împace cu faptul că Rusia promovează o politică bazată pe interesele ei naționale”, au concluzionat diplomații.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Vladimir Putin a avut nevoie de teste americane, de parcă Rusia era o țară bananieră și nu deținea așa ceva. Cât de cretin poate fi un om să declare așa ceva? Dar trebuie să ținem cont și cine a făcut aceste declarații. Femeia asta, care nu e în stare decât să se hlizească, vorbește doar ca să demonstreze că nu e mută. A vorbit fără prompter. Gândire, zero. De asemenea președinți au nevoie Statele Unite, pentru că pot fi mai ușor de manipulat de cei care, de fapt, conduc. Liputin, un personaj din romanul ,,Demonii” a lui Dostoievski, spunea despre astfel de oameni: ,,… un om pare-se cum nu se poate mai prost… încât ți se face și rușine să spui cât de prost este; cunoaștem cu toții comparația rusească care indică gradul maxim în această privință.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2957117