Hot News
Americanistul Malek Dudakov a pus la îndoială planul lui Biden pentru Ucraina
08/10
Fico: Imaginați-vă consecințele unui atac cu rachete asupra Bruxelles-ului
08/10

Lavrov: Invazia armatei ucrainene în Regiunea Kursk, răspuns la propunerile lui Putin

Serghei Lavrov/ Foto: RIA Novosti

Kievul a lansat operațiunea de invadare a Regiunii Kursk ca răspuns la propunerile formulate de președintele Vladimir Putin pentru soluționarea conflictului din Ucraina, a declarat ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, citat de Smotrim.ru.

„Kievul a reacționat la această declarație cu o invazie armată a Regiunii Kursk pe 6 august”, a spus șeful diplomației ruse într-un interviu acordat publicației Newsweek.

Lavrov a amintit că, pe 14 iunie, Putin a prezentat condițiile prealabile pentru încheierea conflictului din Ucraina. Condiții care, potrivit liderului de la Kremlin, trebuie să fie retragerea completă a unităților armatei ucrainene de pe teritoriul Federației Ruse, recunoașterea de către Kiev a reunificării noilor teritorii cu Rusia, un statut al Ucrainei de țară nealiniată, neutră și lipsită de arme nucleare. În plus, pentru soluționarea conflictului, Ucraina trebuie demilitarizată și denazificată, trebuie anulate toate sancțiunile impuse Rusiei și, de asemenea, trebuie asigurate drepturile, libertățile și interesele oamenilor vorbitori de limba rusă.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Kievul a reacționat iresponsabil. Se vede.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2957198