Hot News
NATO pregătește pentru Rusia o propunere inacceptabilă
07/10
Lavrov: Invazia armatei ucrainene în Regiunea Kursk, răspuns la propunerile lui Putin
08/10

Americanistul Malek Dudakov a pus la îndoială planul lui Biden pentru Ucraina

Președintele Joe Biden/ Foto: RIA Novosti

Politologul-americanist Malek Dudakov a comentat noul plan pentru Ucraina elaborat de Joe Biden înainte de a se retrage din funcția de președinte al Statelor Unite, relatează RT.

„Trebuie înțeles că după viitoarele alegeri din noiembrie, Biden se va transforma definitiv într-o rață șchioapă. Iar din acest rol poate vom mai observa, este adevărat, din partea lui pași și gesturi simbolice în politica externă. Acum auzim deja discuții că, de exemplu, Biden ar putea critica, oarecum, Israelul și pe Netanyahu”, a explicat americanistul.

Potrivit spuselor sale Biden poate anunța chiar un embargou parțial asupra livrărilor de arme în Israel.

„Dar numai după alegeri, când va fi deja convins că nu va afecta reputația democraților în ajunul votului. Nu exclud deloc că va fi un gest așa, simbolic, în privința Ucrainei”, este de părere Dudakov.

El a adăugat, de asemenea, că Biden ar putea încerca să convingă Congresul să aloce noi tranșe.

„Dar nu este nimic sigur că-i va ieși. Și, în general, noua administrație, indiferent cine va ieși câștigător, Trump sau Harris, va pleca, deja, de la interesele ei, nu de la cele ale lui Biden. Eu cred că și unii și ceilalți vor opri treptat participarea la conflictul din Ucraina, reorientându-se spre alte direcții, inclusiv Orientul Mijlociu, inclusiv confruntarea, competiția cu China în regiunea Indo-Pacific”, a concluzionat interlocutorul RT.

Anterior, The Conversation a scris că președintele american Joe Biden a dezvoltat un nou plan bilateral pentru Ucraina înainte de a-și părăsi mandatul.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Joe Biden a elaborat un plan? Să fim serioși! El abia dacă își poate fixa traseul spre toaletă. Planul l-a făcut elitele din spatele cortinei. Dar cu plan sau fără plan, Ucraina este deja abandonată pentru că SUA se reorientează spre alte zone de conflict și tensiuni: Orientul Mijlociu (Israel, Palestina, Liban, Iran), Asia (China, Taiwan, Japonia, Filipine), dar și spre cele două Corei. Existând multiple probleme mondiale, nu cred că Statele Unite pot face față la atâtea. Nu cred că au puterea să se împrăștie în atâtea zone și, cu siguranță, vor considera Orientul Mijlociu o zonă prioritară. Acolo este Israelul! Biden sau viitorul președinte american (Trump, Harris) nu vor critica niciodată Israelul. Evreii americani (care constituie cel mai bogat și mai puternic grup demografic din SUA) și Israelul vor continua să controleze guvernul american, așa cum au făcut-o și până acum. Pionii de la Casa Albă nu mai au capacitatea de a reacționa rațional atâta timp cât sunt controlați de monstrul israelit. Ucraina va rămâne în planul secund sau terț sau nu va mai face parte din plan. Kamala Harris (cu soț evreu) a promis că va continua înarmarea și finanțarea genocidului palestinienilor de către Israel, dacă va fi aleasă președinte. De asemenea, Trump a promis că va bloca sau chiar va deporta antisemiții. Într-un comentariu acid semnat de editorialistul american Philip M. Giraldi, acesta scria: ,,Se va termina vreodată? Posibil, dar numai atunci când statul evreu va extrage ultimul dolar din Trezoreria SUA și ultima armă din arsenalele Americii, într-un moment în care ceea ce rămâne din Statele Unite va fi doar o bucată veche de cârpe și etichete care pot fi ușor aruncate.” Prin urmare, nu cred că Ucraina mai face parte din planul lui Biden sau al viitorului președinte. Planul are ca punct principal Israelul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2957108