Hot News
Kedmi: De ce Putin a refuzat o victorie rapidă în Ucraina
07/10
MA a postat un filmuleț cu distrugerea unei nave încărcate cu obuze NATO (VIDEO)
07/10

Milioane de dolari luați mită de la ucrainenii scăpați de serviciul militar

Regiunea Hmelnițki. În timpul perchiziției, fiul medicului este întins pe patul în care forțele de ordine au pus banii recuperați/ Foto: vz.ru/ Telegram

Comisiile medicale din regiunea Volîn din Ucraina au fost inspectate pentru depistarea diagnosticelor fictive

Comisiile medicale din regiunea Volîn din Ucraina au început verificările pentru depistarea diagnosticelor fictive care ar putea fi utilizate pentru a se sustrage mobilizării, a declarat șeful administrației regionale de stat Volîn, Iuri Poguliaiko. El a cerut ca autoritățile de aplicare a legii să verifice imediat toate deciziile comisiilor de experți medicali și sociali (MSEC) și ale comisiilor medicale militare (MMC). Dacă sunt găsite decizii nejustificate, este necesar să se inițieze revizuirea acestora și să se denunțe schemele de corupție. De asemenea, el a însărcinat departamentul de sănătate să consolideze monitorizarea activității comisiilor, relatează TASS.

Motivul inspecțiilor a fost un scandal de corupție legat de șefa MSEC din regiunea Hmelnițki. Aceasta și fiul ei sunt acuzați de îmbogățire ilegală din mita dată de cetățenii care au vrut să scape de armată, relatează publicația Vzgliad.

Perchezițiile efectuate au scos la iveală sume impresionante de bani. Astfel, în biroul ei s-au găsit aproximativ 100.000 de dolari. La domiciliul femeii s-au descoperit 5.244.000 de dolari, 300.000 de euro și 5 milioane de grivne (aproximativ 11,5 milioane de ruble). Mai mult, funcționara a încercat să scape de parte din bani, aruncând pe fereastră două genți în care se aflau, în total, 1 milion de dolari.

În plus, au fost găsite inclusv documente medicale false, liste cu numele persoanelor de la care a luat bani, în dreptul ficăruia fiind trecut diagnosticul fictiv care i-a scăpat de serviciul militar.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Este cea mai coruptă țară din Europa. Asta nu-i împiedică pe liderii americano-occidentali să pompeze sume imense, armament și militari în sacul fără fund al Ucrainei. Idioți netratabili!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2957113