Categories: Rusia de azi

Sondaj VȚIOM: 77,2% dintre ruși au încredere în Putin

Întrebați direct dacă au încredere în președintele Vladimir Putin, 77,2% dintre rușii intervievați de Centrul național pentru studiul opiniei publice (VȚIOM) au răspuns afirmativ. Același procent a fost înregistrat și în săpătmâna anterioară, informează cotidianul economic Vedomosti.

Indicele de aprobare a activității președintelui a fost, în perioada 23-29 septembrie, de 73,6% (la fel ca săptămâna anterioară). În ratingul spontan al încrederii acordate politicienilor ruși, indicele lui Putin s-a redus, în septembrie, cu 1,8 puncte procentuale.

Nivelurile de evaluare pozitivă a activității primului ministru și a guvernului rus în ansamblul lui s-au ridicat, în perioada de referință, la 51,3% (în scădere cu 0,7 puncte procentuale) și, respectiv, 48,8% (în creștere cu 0,1 puncte procentuale într-o săptămână).

Potrivit sondajelor, în premierul Mihail Mișustin au încredere de 60,1% (cifra a crescut cu 0,5 puncte procentuale în cursul săptămânii) dintre persoanele intervievate, liderul Partidului Comunist al Federației Ruse, Ghenadi Ziuganov este creditat cu încrederea a 32,3% (cu 1,1 puncte procentuale mai puțin decât săptămâna dinainte) dintre respondenți, liderul partidului ”Rusia Justă” a înregistrat un procent de 25,8% (cu 3,2 puncte procentuale mai puțin), liderul LDPR, Leonid Slutsky a întrunit 18,3% (cu 3,9 puncte procentuale mai puțin), iar șeful formațiunii „Oameni noi”, Aleksei Neciaev, se bucură de încrederea a 7,3% (în scădere cu 2,4 puncte procentuale) dintre ruși.

Pozițiile doi și trei ale ratingului de încredere spontană, conform sondajelor din septembrie, sunt ocupate de Mișustin, cu 14,7% (cu 0,7 puncte procentuale mai puțin) și, respectiv, de ministrul de Externe, Serghei Lavrov, cu 12,5% (cu 1,5 puncte procentuale mai mult).

Nivelul de sprijin pentru partidul ”Rusia Unită” a crescut cu 1,4 puncte procentuale în cursul perioadei de referință și a constituit 36,5%, LDPR având 10,1% (minus 1,3 puncte procentuale), Partidul Comunist din Federația Rusă – 10,0% (o creștere cu 0,2% p.p.), „Oameni noi” – 6,2% (0,7 p.p. mai puțin) și „Rusia justă – pentru adevăr” – 4,0% (o creștere de 0,4 p.p).

Potrivit sondajului realizat de Fundația ”Opinia Publică” (FOM) în inervalul 27-29 septembrie, nivelul încrederii rușilor în Putin a crescut cu 1 punct procentual și este de 77%. 79% dintre respondenți îi evaluează pozitiv munca (1 punct procentual mai mult decât săptămâna precedentă).

52% dintre respondenți au evaluat pozitiv activitatea guvernului (o creștere de 1 punct procentual în decurs de o săptămână), și 57% (la fel ca indicatorul anterior) pe cea a premierului Mișustin.

În iulie, secretarul de presă prezidențial rus, Dmitri Peskov, a anunțat că Putin beneficiază de un nivel înalt de susținere din partea cetățenilor. El a adăugat că ratingul ridicat al șefului statului se păstrează: în primul rând, acest lucru se datorează muncii zilnice responsabile a președintelui.

Owner

Recent Posts

Pompeo vrea să readucă Rusia în Europa din cauza Chinei

Dmitri BAVÎRIN Fostul Secretar de stat al SUA, Mike Pompeo, s-a pronunțat în favoarea ”readucerii…

14 ore ago

Pușkov: Răspuns tăios la declarația premierului danez privind „liniile roșii”

Șeful Comisiei pentru politica informațională și interacțiune cu mass-media a Consiliului Federației, senatorul Aleksei Pușkov,…

21 de ore ago

Bortnikov: Legiunea internațională a armatei ucrainene numără 18.000 de oameni

Legiunea internațională a Forțelor Armate ale Ucrainei (AFU) este formată din cetățeni din peste 85…

o zi ago

Masacrul de la Volînia: De ce se tem autoritățile de la Kiev

Autorităților ucrainene le este frică să dezgroape osemintele victimelor masacrului de la Volînia, deoarece se…

o zi ago

Patriarhul Kirill a luat apărarea teoriei lui Darwin

Patriarhul Kirill a declarat că evoluția nu contrazice planul lui Dumnezeu și, de aceea, nu…

o zi ago

Plângere împotriva lui Stoltenberg pentru implicare în pregătirea conflictului din Ucraina

În Belgia a fost depusă o plângere în instanță împotriva fostului secretar general al NATO,…

2 zile ago

This website uses cookies.