Hot News
Bortnikov: Legiunea internațională a armatei ucrainene numără 18.000 de oameni
05/10

Pușkov: Răspuns tăios la declarația premierului danez privind „liniile roșii”

Senatorul Aleksei Pușkov/ Foto: RIA Novosti

Șeful Comisiei pentru politica informațională și interacțiune cu mass-media a Consiliului Federației, senatorul Aleksei Pușkov, a declarat că țările europene sunt conduse de „nimenii de ieri” care s-au imaginat capabili să fie lideri, relatează Rambler.ru.

„În capul lor este un amalgam de automulțumire, ambiții nestăvilite și lozinci agresive. În schimb, mulți nu au nici o tangență cu inteligența, competența și experiența”, a scris politicianul rus pe canalul său de pe rețeaua Telegram, comentând vorbele premierului danez, Mette Federiksen, potrivit căruia ”în chestiunea respectării ”liniilor roșii” desenate de Vladimir Putin, frica și leadershipul nu merg mână în mănă”.

Pușkov i-a amintit pe Charles De Gaulle, John Kennedy, Richard Nixon, Giscard d’Estaing și Helmut Kohl, personalități de mult mai mare anvergură decât actualii lideri ai Europei, dar care au înțeles că un conflict cu Rusia dus la limită amenință cu consecințe înfricoșătoare.

„Actualii lideri nu că nu sunt neînfricați, ei pur și simplu nu realizează, în virtutea limitării lor, unde pot duce toate acestea”, a menționat parlamentarul.

Pe 25 septembrie, premierul danez Mette Frederiksen a declarat pentru New York Times, că Europa ar trebui să renunțe la gândirea pașnică când vine vorba de ostilitățile militare din Ucraina. Frederiksen a susținut spusele lui Volodimir Zelenski, conform cărora Statele Unite și Uniunea Europeană trebuie să intensifice producția militară și să investească în întreprinderi care să fabrice arme pe teritoriul Ucrainei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2950536