Hot News
Patriarhul Kirill a luat apărarea teoriei lui Darwin
05/10
Bortnikov: Legiunea internațională a armatei ucrainene numără 18.000 de oameni
05/10

Masacrul de la Volînia: De ce se tem autoritățile de la Kiev

Foto de arhivă

Autorităților ucrainene le este frică să dezgroape osemintele victimelor masacrului de la Volînia, deoarece se tem că se va spulbera mitul despre așa-numitul rol de „eliberator” al Organizației Naționaliștilor Ucraineni-Armata Insurecțională Ucraineană (OUN-UPA), scrie publicația Vzgliad.

Fostul ambasador al Poloniei la Kiev, Bartosz Cichocki/ Foto: RMF24.pl

Este declarația făcută de fostul ambasador al Poloniei la Kiev, Bartosz Cichocki. Diplomatul a menționat că ”de 20 de ani deja cererile poloneze” zac fără nici un rezultat. El a afirmat că există o „lipsă de încredere” și că Ucraina se teme că concesiile ar putea duce la acoperirea teritoriilor din vestul Ucrainei cu cimitire ale victimelor UPA, ceea ce ar putea submina mitul UPA ca luptători împotriva Sovietelor și germanilor.

Potrivit diplomatului, Ucraina se simte nesigură alături de un vecin mare precum Polonia. El a adăugat că astfel de mituri și stereotipuri continuă să crească în societatea ucraineană.

Anterior, mareșalul Sejmului polonez Szymon Cholownia a declarat că exhumarea victimelor masacrului de la Volînia este o sarcină civilizațională, discutând problema cu ministrul ucrainean de Externe Andriy Sibiga.

Șeful Ministerului polonez al Apărării, Wladyslaw Kosyniak-Kamysh, a declarat că Ucraina ar trebui să exhumeze victimele masacrului de la Volînia pentru a putea adera la Uniunea Europeană. Adjunctul ministrului polonez de externe, Pawel Jablonski, a declarat că problema aderării Ucrainei la Uniunea Europeană nu va fi rezolvată până la finalizarea exhumării.

Anterior, președintele Andrzej Duda a amintit Ucrainei de cooperarea naționaliștilor ucraineni cu Germania nazistă și de complicitate la Holocaust din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2950546