Hot News
Poziția NATO privind doctrina nucleară. Deputatul Kartapolov: „Vor primi un răspuns și mai dur”
03/10
Putin: Participanții la operațiunea specială vor lucra în administrația prezidențială
04/10

WP: Trupele ruse avansează în zona operațiunii speciale mai repede ca niciodată

Foto: runews24.ru

Grație aplicării unor noi tactici, trupele ruse avansează în zona de desfășurare a operațiunii militare speciale într-un ritm nemaivăzut în ultimii doi ani, scrie cotidianul american The Washington Post, citat de Smotrim.ru.

„În august și septembrie, trupele rupe au ocupat teritorii cu o viteză nemaiîntâlnită din 2022”, precizează ziarul, citându-l pe analistul finlandez Pasi Paroinen.

Potrivit publicației, în ultimele două luni, Forțele Armate ale Rusiei au eliberat 823 de kilometri pătrați, dintre care 694 se află pe teritoriul cuprins între Ugledar și Artiomovsk.

În articol se menționează că soldații ruși folosesc o tactică eficientă. De exemplu, ei îndeplinesc misiuni de asalt în grupuri mici, ceea ce reduce probabilitatea de a fi detectați.

„Ucrainenii au opus cu greu rezistență, chiar și atunci când au obținut victorii locale”, scrie autorul articolului, subliniind că acest lucru devine evident ”în locuri precum Ugledar” (Ugledar, situat în Donbass, a trecut sub controlul trupelor ruse în urmă cu două zile –n.r.).

În plus, consideră publicația, militarii armatei ruse au ridicat nivelul de comunicare pe câmpul de luptă, ceea ce ajută la coordonarea atacurilor.

„Soldații ucraineni spun că Federația Rusă are suficiente resurse pentru a continua să exercite presiuni”, menționează autorul materialului, adăugând că ajutorul țărilor occidentale nu compensează deficitul de armament.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Pentru impresie artistică, generalul Oleksandr Sîrski a ordonat consolidarea apărării în estul regiunii Donețk după eșecul din Ugledar. Mai are cui ordona? Că trupele ruse avansează, avansează… Succes militarilor ruși!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2950165