Hot News
Noile regiuni au devenit cel mai mare șantier al țării
02/10
Militarii ucraineni au părăsit cu de la sine putere orașul Ugledar
03/10

Zaharova despre Rutte: Un „rusofob de nădejde”, Rusia nu așteaptă nimic constructiv

Maria Zaharova/ Foto: Smotrim.ru

Reprezentanta oficială a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat că nu așteaptă nimic constructiv de la noul secretar general al NATO, Mark Rutte. Ea a amintit că, anterior, el s-a remarcat deja ca un „rusofob înflăcărat”, scrie Smotrim.ru.

„În ce-l privește pe Mark Rutte, în calitate de premier al Țărilor de Jos, el și-a demonstrat fidelitatea înflăcărată față de tabăra atlantiștilor și rusofobilor”, a spus Zaharova la un briefing transmis pe site-ul MAE. ”Cred că tocmai prin asta și-a câștigat locul de secretarului general al NATO, ca să spunem așa, ”un rusofob de nădejde”.

Ea a menționat că nu are nicio îndoială că, în noua sa funcție, va continua cursul abordărilor anti-ruse. „Poate de aceea noi ar trebui să ne așteptăm la o retorică și mai anti-rusă. Cert este că nu va exista nimic constructiv”, a concluzionat Zaharova.

Diplomatul a vorbit și despre situația creată în jurul corespondentului companiei de televiziune rusă VGTRK, Valentin Bogdanov. În ajun, ONU a coborât nivelul de acreditare pentru reprezentantul companiei ruse.

Bogdanov a declarat că acest lucru s-a întâmplat după întrebarea lui adresată ministrul german de Externe, Annalena Bärbock, în legătură cu posibile negocieri între Rusia și Ucraina.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Rusofobul Rutte este unul dintre cei mai activi susținători ai Ucrainei și este cel care a militat pentru dotarea Kievului cu avioane F-16. În perioada când a fost la conducerea guvernului olandez a semnat un acord de 2 miliarde de euro pentru Ucraina timp de 10 ani și a vizitat Ucraina de mai multe ori (Kiev, Odessa, Harkov). Ajuns la conducerea NATO, a declarat sprijinul pentru Ucriana ca fiind o prioritate. La nici două zile după ce și-a preluat funcția, Rutte a fost la Kiev și s-a întâlnit cu Zelenski, pe care l-a asigurat încă o dată de sprijinul occidental ,,pentru ca Ucraina să câștige.” Zelenski nu a pierdut ocazia și a cerut din nou ca toți aliații să doboare împreună cu Ucraina rachetele ruse. Nu a uitat să ceară și arme cu rază lungă de acțiune. S-au întâlnit doi circari rusofobi: un lingău atlantist și un cerșetor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2950165