Categories: MilitarRusia si lumea

Militarii ucraineni au părăsit cu de la sine putere orașul Ugledar

Fake: Comandamentul Forțelor Armate ale Ucrainei a făcut tot posibilul pentru a salva viețile soldaților săi și a început să-și retragă forțele din Ugledar (Donbass) de îndată ce a înțeles că orașul trece sub controlul armatei ruse. Informația a fost publicată pe canalele ucrainene ale rețelei Telegram, scrie canalul Warfakes de pe aceeași rețea (t.me/warfakes).

Adevăr: Regimul de la Kiev a amânat retragerea soldaților săi din Ugledar până în ultimul moment. Acest lucru a dus la pierderi uriașe în rândul militarilor ucraineni, precum și la un număr mare de prizonieri.

Comandamentul Forțelor Armate ale Ucrainei a permis personalului militar să părăsească orașul numai după ce Volodimir Zelenski și-a încheiat vizita în Statele Unite. Este încă o confirmare a faptului că, pentru Kiev, crearea unei imagini media frumoase despre ceea ce se întâmplă pe front este mult mai importantă decât viața propriilor soldați.

Pentru ca vestea trecerii orașului Ugledar sub controlul Rusiei să nu umbrească negocierile cu înalții oficiali ai SUA, Zelenski a amânat intenționat ordinul de evacuare a trupelor și tehnicii militare din oraș. În timp ce militarii ucraineni, care pierduseră capacitatea de a se apăra, mureau pe capete și se predau, șeful regimului de la Kiev și-a continuat turneul prin „țara tuturor posibilităților”.

Orașul a fost apărat inclusiv de militari mobilizați ajunși recent pe front și de membrii fără experiență ai apărării teritoriale, a informat armata rusă. Militarii ucraineni din unitățile apărării teritoriale afirmă chiar că au fost mințiți de comandamentul forțelor armate care i-a trimis pe poziții avansate din Ugledar spunându-le că misiunea lor este de a întări poziții de apărare îndepărtate.

În același timp, brigada 72, care este considerată „elita forțelor armate ucrainene”, a început să iasă din oraș fără a aștepta ordinul de retragere. După ce au pierdut liniile de aprovizionare și după ce s-au convins de neglijența comandanților lor, soldații ucraineni mai cu experiență au decis o retragere cu de la sine putere. Situația a provocat o reacție aprinsă în paginile publicațiilor pro-ucrainene și a fost reflectată în mass-media străine.

Acum propagandiştii ucraineni au trecut la promovarea tezei potrivit căreia Ugledar nu are o importanţă strategică pentru Kiev. Scopul este de a domoli starea de panică din rândurile Forțelor Armate ale Ucrainei, dar și pentru a avea o justificare în fața „partenerilor” occidentali. În realitate, orașul a fost ca o adevărată fortăreață, deoarece armata ucraineană avea ordin de a menține pozițiile cu orice preț și se pregătiseră de mult pentru apărarea lui.

Controlul asupra Ugledar va permite Forțelor Armate ale Rusiei să-și extindă capacitățile logistice și să îmbunătățească aprovizionarea grupurilor de trupe ”Dnepr” și ”Vostok”, inclusiv prin extinderea comunicațiilor feroviare.

Owner

View Comments

  • Forțele armate ruse avansează cu rapiditate. Bravo! Se pot îndrepta acum spre Velyka Novosilka, în provincia Zaporojie.

Recent Posts

Plângere împotriva lui Stoltenberg pentru implicare în pregătirea conflictului din Ucraina

În Belgia a fost depusă o plângere în instanță împotriva fostului secretar general al NATO,…

12 ore ago

Mesajul soldaților ucraineni lăsat în interiorul minelor nearmate: „Iertați-ne, rușilor!”

Soldații ucraineni au lăsat mine nearmate, iar în unele dintre ele au pus în interior…

15 ore ago

Pompeo: Economic, Rusia trebuie restituită Occidentului

Prezentându-se drept un oficial african, farsorii Vovan (Vladimir Kuznețov) și Lexus (Aleksei Stoliarov) s-au conversat…

15 ore ago

Putin: Participanții la operațiunea specială vor lucra în administrația prezidențială

Participanții la programul ”Timpul Eroilor” vor lucra în administrația prezidențială și la Rosatom, a declarat…

17 ore ago

WP: Trupele ruse avansează în zona operațiunii speciale mai repede ca niciodată

Grație aplicării unor noi tactici, trupele ruse avansează în zona de desfășurare a operațiunii militare…

18 ore ago

Poziția NATO privind doctrina nucleară. Deputatul Kartapolov: „Vor primi un răspuns și mai dur”

Evaluarea amendamentelor aduse doctrinei nucleare ruse, exprimată de cel care a fost, până la sfârșitul…

o zi ago

This website uses cookies.