Hot News
DEZERTĂRILE ÎN MASĂ ALE SOLDAȚILOR DIN ARMATA UCRAINEANĂ COMBĂTUTE CU AJUTORUL SPECIALIȘTILOR MILITARI ÎN DEZERTĂRI ÎN MASĂ
02/10

Viktor Zavarzin, despre informațiile privind tortura folosită de armata Ucrainei

Viktor Zavarzin/ Foto: TASS

Datele publicate de ONU cu privire la torturile la care au fost supuși în Ucraina prizonierii de război ruși sunt foarte importante, a declarat Viktor Zavarzin, membru al Comisiei de Apărare din Duma de Stat.

„Este foarte important. Voi spune chiar că este timpul să agităm toate organizațiile internaționale, Națiunile Unite în primul rând, desigur, și să facem publice toate aceste crime oribile care se comit în Ucaina. Trebuie să aibă un impact. Eu cred că cei care înțeleg ce se întâmplă trebuie să țină cu adevărat cont de realitățile care se petrec în Ucraina. De aceea consider că a fost corect să le publice”, a menționat Zavarzin, vorbind, într-un interviu acordat publicației Lenta.ru, despre semnificația raportului Oficiului Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului (OHCHR).

Deputatul a relatat că Rusia încearcă să povestească pe toate platformele internaționale despre acțiunile Forțelor Armate ale Ucrainei în privința prizonierilor de război.

Câte cazuri de prizonieri împușcați, de cetățeni abuzați, chiar de copii abuzați și așa mai departe, a spus Viktor Zavarzin.

„De aceea eu consider că este un moment pozitiv. Singurul lucru este să nu se vorbească doar prin colțuri și cu asta basta, ci să apară după asta și acțiuni”, a conchis Zavarzin.

Potrivit Rambler.ru, începând din 2023, 104 din cei 205 de militari ruși luați prizoneri de război în Ucraina au vorbit despre torturi. O informație în acest sens se regăsește în raportul periodic al Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului (OHCHR) privind situația din Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2948475