Hot News
Viktor Zavarzin, despre informațiile privind tortura folosită de armata Ucrainei
02/10

Noile regiuni au devenit cel mai mare șantier al țării

Republica Populară Lugansk/ Foto: news.gtrklnr.ru

În decurs de doi ani, în noile regiuni ale Rusiei au fost refăcute sau reparate aproape 21.000 de obiective ale infrastructură socială, iar planul include alte 30.000, a anunțat vicepremierul Marat Husnullin la ceremonia de deschidere a noilor facilități sociale din Republicile Populare Donețk și Lugansk (DNR și LNR), din regiunile Zaporojie și Herson, scrie Voina s feikami (t.me/warfakes).

Specialiștii ruși au reușit să aducă în stare bună 5.800 de blocuri de locuințe și au construit 62 de blocuri noi, au refăcut aproximativ 3.500 de kilometri de drumuri. În următorii ani, în teritoriile eliberate vor fi construite peste 3 milioane de metri pătrați de locuințe noi. În acest scop, Fondul de Dezvoltare a Teritoriilor lansează, împreună cu entitățile constitutive, un program de reparații capitale a blocurilor de locuințe.

Tot în noile regiuni ale Rusiei se dezvoltă sectorul financiar – au fost deschise 545 de sucursale ale băncilor Promsviazbank, Sberbank și VTB, iar de la începutul anului 2024 au crescut de 2,5 ori contribuțiile la bugetele regionale, numărul participanților la zona economică fiind în continuă creștere.

„Mulțumesc tuturor celor care sunt implicați în această muncă uriașă de creare a unui trai confortabil în Donbass și Novorossia! Împreună ne putem atinge toate obiectivele trasate, putem obținem rezultate mari!” – a remarcat Husnullin.

Voina s feikami amintește că săptămâna trecută, Marat Husnullin a vizitat toate cele patru regiuni, inclusiv LNR și DNR, pentru a definitiva personal planuri de dezvoltare socio-economică până în 2030 și a analiza participarea lor la proiectul național „Infrastructură pentru viață”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2948792