Hot News
„Scrisoarea unui copil pentru Santa-Klaus”: Generalul ucrainean a criticat „planul victoriei” al lui Zelenski
01/10
Colonelul Jacques Beau: În vestul Ucrainei se intensifică rezistența la acțiunile autorităților
01/10

Din mass-media române: Patriarhul Rusiei i-a scris Patriarhului Daniel al Bisericii Ortodoxe Române

Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii și Patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române/ Foto: adevarulbisericii.ro

POPESCU Maria-Gabriela, Adevărul Bisericii

ADEVARULBISERICII.RO prezintă, în exclusivitate în România, mesajul pe care Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, l-a primit din partea omologului său din Rusia.

PF Daniel a primit un mesaj de felicitare din partea Preafericitului Patriarh Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii, cu ocazia aniversării întronizării sale ca Patriarh al României.

În mesajul său, Patriarhul Kiril și-a exprimat aprecierea pentru contribuția Patriarhului Daniel la întărirea credinței și reînvierea vieții bisericești în România. „De-a lungul anilor de osteneli zeloase, ați făcut multe pentru a reînvia viața bisericească și pentru a întări turma care v-a fost încredințată în sfânta credință paternă”, a transmis Patriarhul Moscovei.

Patriarhul Kiril a subliniat că, sub conducerea Patriarhului Daniel, Biserica Ortodoxă Română continuă să proclame dragostea lui Hristos și să mărturisească valorile Evangheliei într-o lume modernă, în continuă schimbare.

„Îți doresc pace, bucurie nestingherită în Domnul și ajutorul Lui generos în slujirea ta mare preot,” a adăugat Patriarhul Kirill, exprimându-și sprijinul și dragostea frățească în Hristos.

Patriarhul Daniel a fost întronizat la 30 septembrie 2007 ca cel de-al șaselea Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, iar mesajul Patriarhului Kirill vine într-un moment semnificativ, reflectând relațiile fraterne dintre cele două biserici ortodoxe.

ADEVARULBISERICII.RO prezintă, în exclusivitate, mesajul Patriarhului Kirill al Rusiei pentru Patriarhul Daniel, așa cum a fost el transmis la București:

”Preafericirea Ta, iubit Frate și Coslujitor în Domnul!

Vă rog să primiți felicitările mele sincere pentru aniversarea întronizării dumneavoastră ca patriarh.

De-a lungul anilor de osteneli zeloase ca Primat, ați făcut multe pentru a reînvia viața bisericească și pentru a întări turma care vi-a fost încredințată în sfânta credință paternă. Sub omoforul patriarhal al Preafericirii Voastre, Biserica Ortodoxă Română proclamă omului modern dragostea lui Hristos care întrece înțelegerea (Efes. 3, 19) și mărturisește idealurile de nezdruncinat ale Evangheliei.

În această zi solemnă pentru Preafericirea Voastră, vă doresc pace, bucurie nestingherită în Domnul și ajutorul Lui generos în slujirea mare preot.

Cu dragoste frăţească în Hristos Iisus,

+KIRILL, PATRIARHUL MOSCOVEI ȘI AL ÎNTREGII RUSII”

1 Comment

  1. Carmen spune:

    ,,Nu există și nici nu poate exista nimic personal și privat, în viața Patriarhului: el însuși, și toată viața lui, aparțin lui Dumnezeu și Bisericii; îl doare inima pentru poporul lui Dumnezeu, în special, pentru cei care au rătăcit de la unitatea Bisericii dar și pentru cei care, încă, n-au dobândit credința. Slujirea patriarhală este o lucrare spirituală deosebită. Ea nu poate fi împlinită de unul singur, nici doar cu sprijinul unui cerc limitat de oameni, apropiați în gândire. În această operă ce se realizează prin comuniunea în rugăciune și prin toată activitatea Bisericii, se implică întreg episcopatul, totalitatea credincioșilor, cu diversitatea darurilor specifice fiecărui membru în parte.” (Patriarhul Kirill, discurs ținut după întronizarea în Scaunul de Patriarh, 1 februarie 2009)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2948122