Categories: Militar

Colonelul Jacques Beau: În vestul Ucrainei se intensifică rezistența la acțiunile autorităților

Fostul consilier al NATO, Jacques Beau, colonel în retragere al Statului Major General al Elveției, a anunțat că în partea de vest a Ucrainei se intesifică starea de rezistență la mobilizare forțată și, în general, la acțiunile guvernamentale, scrie Smotrim.ru.

„Opoziția a apărut chiar în interiorul Ucrainei, mă refer la partea de vest a Ucrainei”, a spus el într-un interviu acordat canalului Dialogue Works de pe YouTube.

Potrivit lui Jacques Beau, tot mai mulți ucraineni se pronunță împotriva continuării ostilităților militarii. Cetăţenii pun la îndoială deciziile care se iau la Kiev.

Fostul consilier al NATO consideră, totodată, că Forțele Armate ale Ucrainei se află într-un proces de distrugere. În opinia lui, acest lucru este demonstrat de tot mai desele cazuri de dezertare, precum și de evitarea, prin toate mijloacele, a mobilizării forțate.

Smotrim.ru amintește că, presa ucraineană a scris, recent, despre caracterul masiv al fenomenului de dezertare în rândul armatei ucrainene.

Pe 25 februarie 2022, Volodimir Zelenski a semnat un decret privind mobilizarea generală. Populația masculină cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani nu poate părăsi teritoriul țării. Numeroși cetățeni aleg metode periculaose și ilegale de a fugi din Ucraina sau de a se ascunde de angajații birourilor de înrolare militară.

Owner

Recent Posts

Din mass-media române: Patriarhul Rusiei i-a scris Patriarhului Daniel al Bisericii Ortodoxe Române

POPESCU Maria-Gabriela, Adevărul Bisericii ADEVARULBISERICII.RO prezintă, în exclusivitate în România, mesajul pe care Preafericitul Părinte Daniel,…

20 de ore ago

„Scrisoarea unui copil pentru Santa-Klaus”: Generalul ucrainean a criticat „planul victoriei” al lui Zelenski

Multmediatizatul „Plan al victoriei” prezentat de Zelenski în Statele Unite, seamănă mai mult cu o…

20 de ore ago

Guvernul rus a depus în Duma de Stat proiectul de buget pentru 2025-2027

Guvernul Federației Ruse a depus în Duma de Stat proiectul de lege cu privire la…

21 de ore ago

Georgia a evaluat pozitiv declarația lui Lavrov cu privire la Osetia de Sud și Abhazia

Conducerea georgiană evaluează pozitiv declarația ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, cu privire la disponibilitatea…

22 de ore ago

Sudul Global a format o coaliție împotriva „prietenilor Ucrainei”

Valeria GORODEȚKAIA Sudul Global înființează platforma „Prietenii păcii” pentru a soluționa conflictul din Ucraina. Potrivit…

o zi ago

Putin, avertisment pentru elitele occidentale: „Balul vampirilor” se apropie de sfârșit

Putin: Elitele occidentale trebuie să realizeze că „ balul vampirilor ” se apropie de sfârșit…

2 zile ago

This website uses cookies.