Hot News
Din mass-media române: Patriarhul Rusiei i-a scris Patriarhului Daniel al Bisericii Ortodoxe Române
01/10

Colonelul Jacques Beau: În vestul Ucrainei se intensifică rezistența la acțiunile autorităților

Foto: screenshot video/ Smotrim.ru

Fostul consilier al NATO, Jacques Beau, colonel în retragere al Statului Major General al Elveției, a anunțat că în partea de vest a Ucrainei se intesifică starea de rezistență la mobilizare forțată și, în general, la acțiunile guvernamentale, scrie Smotrim.ru.

„Opoziția a apărut chiar în interiorul Ucrainei, mă refer la partea de vest a Ucrainei”, a spus el într-un interviu acordat canalului Dialogue Works de pe YouTube.

Potrivit lui Jacques Beau, tot mai mulți ucraineni se pronunță împotriva continuării ostilităților militarii. Cetăţenii pun la îndoială deciziile care se iau la Kiev.

Fostul consilier al NATO consideră, totodată, că Forțele Armate ale Ucrainei se află într-un proces de distrugere. În opinia lui, acest lucru este demonstrat de tot mai desele cazuri de dezertare, precum și de evitarea, prin toate mijloacele, a mobilizării forțate.

Smotrim.ru amintește că, presa ucraineană a scris, recent, despre caracterul masiv al fenomenului de dezertare în rândul armatei ucrainene.

Pe 25 februarie 2022, Volodimir Zelenski a semnat un decret privind mobilizarea generală. Populația masculină cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani nu poate părăsi teritoriul țării. Numeroși cetățeni aleg metode periculaose și ilegale de a fugi din Ucraina sau de a se ascunde de angajații birourilor de înrolare militară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2948087