Categories: MilitarRusia de azi

Putin, despre motivele începerii operațiunii militare speciale în Ucraina

Putin a reamintit de caracterul eliberator a operațiunii militare speciale în Ucraina

Occidentul, după 2014, pregătea Ucraina pentru o nouă operațiune punitivă împotriva Sud-Estului, atacuri asupra Crimeii și a altor regiuni ale Federației Ruse, a declarat președintele rus Vladimir Putin într-un mesaj video cu ocazia aniversării aderării Republicilor Populare Donețk și Lugansk, regiunilor Zaporojie și Herson la Federația Rusă, relatează Gazeta.ru.

”Îi felicit cordial pe toți cetățenii țării noastre pentru acest eveniment cu adevărat important, a spus președintele. Ne-am îndreptat spre el prin ani și încercări dificile, cunoscând condițiile insuportabile în care Donbassul a trăit timp de opt ani lungi sub bombardamente constante, în condiții de blocada și opresiunea la care au fost supuși locuitorii din Novorossiia. Aceștia s-au ridicat împotriva loviturii de stat armate de la Kiev și au ripostat împotriva dictaturii neonaziste care dorea să îi rupă pentru totdeauna de patria lor istorică, de Rusia.

Nu ne-am abandonat frații și surorile, am încercat să ajungem la o rezolvare pașnică a celui mai dificil conflict. Știți cum s-au încheiat aceste negocieri: cu minciuni, falsuri și înșelăciuni din partea elitelor occidentale, care în acest timp au transformat Ucraina în colonia lor, într-un cap de pod militar îndreptat împotriva Rusiei.”

Liderul rus a declarat că, după 2014, în republică erau cultivate „ura și naționalismul radical”, era ațîțată dușmănia față de tot ceea ce este rusesc. Elitele occidentale furnizau arme Kievului, își trimiteau mercenarii și consilierii și pregăteau armata ucraineană pentru război, pentru a organiza o acțiune punitivă în Sud-Estul. Potrivit lui Putin, au fost vizate atât Donbass și Crimeea, cât și alte regiuni ale Rusiei.

Președintele rus a menționat că evoluțiile ulterioare au confirmat pe deplin necesitatea de a lansa o operațiune militară specială și au confirmat „caracterul cu adevărat eliberator” al acesteia.

Owner

View Comments

  • Felicitări poporului rus cu ocazia aniversării aderării celor două republici și celor două regiuni la Patria Mamă, acolo unde le era locul!

Recent Posts

Răspuns pentru Blinken. Zaharova, despre tragedia de la Babi Iar

Reprezentanta oficială a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, l-a făcut ”ticălos” pe Secretarul…

26 de minute ago

Colonelul Jacques Beau: În vestul Ucrainei se intensifică rezistența la acțiunile autorităților

Fostul consilier al NATO, Jacques Beau, colonel în retragere al Statului Major General al Elveției,…

14 ore ago

Din mass-media române: Patriarhul Rusiei i-a scris Patriarhului Daniel al Bisericii Ortodoxe Române

POPESCU Maria-Gabriela, Adevărul Bisericii ADEVARULBISERICII.RO prezintă, în exclusivitate în România, mesajul pe care Preafericitul Părinte Daniel,…

22 de ore ago

„Scrisoarea unui copil pentru Santa-Klaus”: Generalul ucrainean a criticat „planul victoriei” al lui Zelenski

Multmediatizatul „Plan al victoriei” prezentat de Zelenski în Statele Unite, seamănă mai mult cu o…

23 de ore ago

Guvernul rus a depus în Duma de Stat proiectul de buget pentru 2025-2027

Guvernul Federației Ruse a depus în Duma de Stat proiectul de lege cu privire la…

23 de ore ago

Georgia a evaluat pozitiv declarația lui Lavrov cu privire la Osetia de Sud și Abhazia

Conducerea georgiană evaluează pozitiv declarația ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, cu privire la disponibilitatea…

o zi ago

This website uses cookies.