Categories: MilitarRusia si lumea

Medvedev: Ce va determina Occidentul să-și facă cruce

„Un eveniment așteptat”, așa a comentat vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, discursul rostit de președintele Vladimir Putin în deschiderea reuniunii Consiliului de Securitate privind descurajarea nucleară, relatează KP.ru.

Într-o postare pe canalul său de pe rețeaua Telegram, politicianul a evidențiat trei puncte care schimbă din rădăcini Fundamentele politicii de stat a Rusiei în domeniul descurajării nucleare:

1. „O agresiune împotriva Rusiei lansată, cu sprijinul sau participarea unui stat nuclear, de un stat care nu deține arme nucleare va fi considerată un atac comun.”

    „Toată lumea înțelege despre ce țări este vorba”, a menționat Medvedev.

    2. „O protecție nucleară echivalentă va fi stabilită pentru Belarus, ca pentru cel mai apropiat aliat al nostru.”

      „Spre „bucuria” Poloniei și a numeroșilor pigmei ai NATO”, a comentat politicianul.

      3. „Lansarea masivă de către inamic a unor mijloace aero-spațiale de distrugere, inclusiv avioane, rachete și aparate de zbor fără pilot, care încalcă granița țării noastre, poate deveni, în anumite condiții, bază pentru utilizarea armei nucleare. Un motiv de gândire nu doar pentru regimul neo-nazist putred, ci și pentru toți dușmanii Rusiei care împing lumea spre o catastrofă nucleară.”

        Este clar că fiecare situație care oferă o bază pentru a se recurge la protecția nucleară trebuie evaluată în comun cu alți factori, iar decizia privind utilizarea armei nucleare va fi luată de Comandantul Suprem. Însă simpla modificare a condițiilor normative de folosire a componentei nucleare de către țara noastră poate răcori ardoarea acelor oponenți care nu și-au pierdut încă simțul de autoconservare. În privința celor cu mintea îngustă, pentru ei nu rămâne decât maxima romană: caelo tonantem credidimus Jovem Regnare… (din latină, se poate traduce prin „Tunetul din cer ne convinge de domnia lui Jupiter”).

        Această expresie latină cu tâlc corespunde proverbului rus „Până când tunetul nu lovește, omu nu-și face cruce”.

        Owner

        View Comments

        • Rusia rezistă la toate agresiunile din partea Occidentului și a NATO, dar dacă ele nu se opresc și se amplifică, atunci agresorii să fie convinși că Vladimir Putin le-a pregătit o surpriză pe care n-o vor putea duce. Și nimeni nu are dreptul să acuze Rusia pentru că a răspuns la provocări. Cei care ignoră avertismentele Rusiei o fac din prostie sau prea multă încredere în sine. Rusia are capacitatea militară de a șterge de pe fața pământului toate centrele militare și financiare occidentale cu arme ultraprecise, care provoacă un minim de pierderi omenești. Poate nivela toată Ucraina, dacă dorește. Vorbind de la tribuna Adunării Generale a ONU, domnul Serghei Lavrov le-a atras atenția tuturor despre ,,ideea nebunească și periculoasă de a lupta până la victorie împotriva unei puteri nucleare." Occidentul ,,speră să învingă Rusia folosind regimul neonazist ilegitim de la Kiev, dar pregătește deja Europa să se lanseze într-o aventură sinucigașă", a mai precizat șeful diplomației ruse. Numai că eu mă îndoiesc de capacitatea intelectuală a celor care ar trebui să ia în serios aceste vorbe. Proverbului rus, amintit în articol, aș vrea să-i adaug și unul de-al nostru: ,,Până nu dai cu capul de toți pereții nu te îndrepți."

        Recent Posts

        La ONU, șefa diplomației indoneziene a purtat broșa dăruită de Lavrov

        Ministrul de Externe al Indoneziei, Retno Marsudi, a urcat la tribuna Adunării Generale a ONU…

        2 ore ago

        MAE: Rusia va sesiza Curtea Internațională de Justiție în cazul Nord Stream

        Rusia a depus cereri înainte de judecată împotriva Germaniei, Danemarcei, Suediei și Elveției în cadrul…

        5 ore ago

        Serviciile occidentale au avertizat Kievul că Rusia ar putea, chipurile, recurge la arme nucleare tactice

        Occidentul bagă din nou Ucraina în sperieți cu o posibilă utilizare de către Rusia a…

        20 de ore ago

        Securitate eurasiatică, un laborator al multipolarității

        Aleksandr IAKOVENKO, rectorul Academiei Diplomatice a MAE al Rusiei Diplomația rusă își sporește eforturile pentru…

        24 de ore ago

        De ce Moscova nu dorește să poarte un dialog cu SUA despre START

        Riabkov: Rusia a refuzat dialogul cu Statele Unite cu privire la New START din cauza…

        o zi ago

        Szijjártó, despre un nou grup de soluționare a crizei ucrainene

        Ungaria se va alătura grupului ”Prietenii Păcii”, creat la inițiativa Chinei și a Braziliei pentru…

        o zi ago

        This website uses cookies.