Hot News
MAE: Rusia va sesiza Curtea Internațională de Justiție în cazul Nord Stream
29/09

Medvedev: Ce va determina Occidentul să-și facă cruce

Dmitri Medvedev (dreapta), alături de ministrul rus al Apărării, Andrei Belousov/ Foto: TASS

„Un eveniment așteptat”, așa a comentat vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, discursul rostit de președintele Vladimir Putin în deschiderea reuniunii Consiliului de Securitate privind descurajarea nucleară, relatează KP.ru.

Într-o postare pe canalul său de pe rețeaua Telegram, politicianul a evidențiat trei puncte care schimbă din rădăcini Fundamentele politicii de stat a Rusiei în domeniul descurajării nucleare:

1. „O agresiune împotriva Rusiei lansată, cu sprijinul sau participarea unui stat nuclear, de un stat care nu deține arme nucleare va fi considerată un atac comun.”

    „Toată lumea înțelege despre ce țări este vorba”, a menționat Medvedev.

    2. „O protecție nucleară echivalentă va fi stabilită pentru Belarus, ca pentru cel mai apropiat aliat al nostru.”

      „Spre „bucuria” Poloniei și a numeroșilor pigmei ai NATO”, a comentat politicianul.

      3. „Lansarea masivă de către inamic a unor mijloace aero-spațiale de distrugere, inclusiv avioane, rachete și aparate de zbor fără pilot, care încalcă granița țării noastre, poate deveni, în anumite condiții, bază pentru utilizarea armei nucleare. Un motiv de gândire nu doar pentru regimul neo-nazist putred, ci și pentru toți dușmanii Rusiei care împing lumea spre o catastrofă nucleară.”

        Este clar că fiecare situație care oferă o bază pentru a se recurge la protecția nucleară trebuie evaluată în comun cu alți factori, iar decizia privind utilizarea armei nucleare va fi luată de Comandantul Suprem. Însă simpla modificare a condițiilor normative de folosire a componentei nucleare de către țara noastră poate răcori ardoarea acelor oponenți care nu și-au pierdut încă simțul de autoconservare. În privința celor cu mintea îngustă, pentru ei nu rămâne decât maxima romană: caelo tonantem credidimus Jovem Regnare… (din latină, se poate traduce prin „Tunetul din cer ne convinge de domnia lui Jupiter”).

        Această expresie latină cu tâlc corespunde proverbului rus „Până când tunetul nu lovește, omu nu-și face cruce”.

        Lasă un răspuns

        Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

        Vizitatori website: 2946289