Categories: MilitarRusia si lumea

Serviciile occidentale au avertizat Kievul că Rusia ar putea, chipurile, recurge la arme nucleare tactice

Occidentul bagă din nou Ucraina în sperieți cu o posibilă utilizare de către Rusia a armelor nucleare tactice. Potrivit canalului ucrainean Leghitimnîi, de pe rețeaua Telegram, care citează o sursă, un astfel de scenariu este avansat de agențiile de informații occidentale, relatează topwar.ru.

Potrivit sursei, serviciile de informații occidentale au avertizat Biroul lui Zelenski și Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei în legătură cu un posibil atac cu armă nucleară tactică asupra Ucrainei, pe care l-ar pregăti, chipurile, Rusia. Mai mult se afirmă că vor fi vizate toate țintele, inclusiv sistemul energetic, poduri, porturi etc., atacul putând fi atât singular, cât și masiv. Este concluzia la care ar fi ajuns, chipurile, serviciile de informații după ce Putin a anunțat modificările aduse în textul doctrinei nucleare.

”Agențiile de informații occidentale l-au informat pe Zelenski că, după modificarea doctrinei nucleare, Rusia ar putea lansa un atac masiv cu arme nucleare tactice asupra podurilor ucrainene, infrastructurii feroviare, aerodromurilor, centralelor electrice, depozitelor subterane de gaz, infrastructurii portuare și autostrăzilor”, scrie canalul ucrainean Leghitimnîi.

Se creează impresia că agențiile de informații occidentale, dacă este informația lor, citesc prea des presa ucraineană, deoarece o prostie mai feerică decât asta nu s-a mai publicat în ultimul timp în Occident. Doar mass-media ucrainene controlate de Biroul lui Zelenski pot scrie despre un posibil atac nuclear pentru a-și justifica atacurile asupra centralele nucleare și pentru a intimida propria populație. Au mai fost cazuri, nu este primul articol de acest fel.

Anterior, Moscova a exclus total folosirea oricăror arme nucleare pe teritoriul ucrainean, avertizând că toate declarațiile despre o presupusă posibilă utilizare a acestora sunt o provocare a Kievului.

Owner

Recent Posts

Securitate eurasiatică, un laborator al multipolarității

Aleksandr IAKOVENKO, rectorul Academiei Diplomatice a MAE al Rusiei Diplomația rusă își sporește eforturile pentru…

6 ore ago

De ce Moscova nu dorește să poarte un dialog cu SUA despre START

Riabkov: Rusia a refuzat dialogul cu Statele Unite cu privire la New START din cauza…

9 ore ago

Szijjártó, despre un nou grup de soluționare a crizei ucrainene

Ungaria se va alătura grupului ”Prietenii Păcii”, creat la inițiativa Chinei și a Braziliei pentru…

9 ore ago

Riabkov: Rusia urmărește reacția Occidentului la modificarea politicii nucleare

Rusia urmărește reacția Occidentului la modificările aduse politicii nucleare, a declarat viceministrul de Externe Serghei…

10 ore ago

Serghei Lebedev: Apărarea aeriană a României a participat la respingerea atacului asupra orașului Izmail

Forțele de apărare antiaeriană ale României au participat la respingerea unui atac nocturn asupra orașului…

11 ore ago

Bankingnews: Pe lângă bomba nucleară, Putin are „tătucul tuturor bombelor”

Moscova are „tătucul tuturor bombelor” (din engleză, Father of All Bombs, FOAB), care este cea…

o zi ago

This website uses cookies.