Hot News
Serghei Lebedev: Apărarea aeriană a României a participat la respingerea atacului asupra orașului Izmail
28/09
Szijjártó, despre un nou grup de soluționare a crizei ucrainene
28/09

Riabkov: Rusia urmărește reacția Occidentului la modificarea politicii nucleare

Serghei Riabkov/ Foto: RIA Novosti

Rusia urmărește reacția Occidentului la modificările aduse politicii nucleare, a declarat viceministrul de Externe Serghei Riabkov, citat de agenția RIA Novosti.

„Când se va emite decretul care aprobă „Fundamentele politicii de stat în domeniul descurajării nucleare”, atunci se va putea discuta pe tema percepției. Dar prima reacție a fost observată de noi, este destul de amplă”, a spus el reporterilor.

Pe 25 septembrie, Vladimir Putin, a anunțat, la ședința Consiliului de Securitate al Rusiei dedicată descurajării nucleare, că au fost actualizate „Fundamentele politicii de stat în domeniul descurajării nucleare”. Președintele a declarat că o agresiune lansată împotriva Rusiei de orice țară care nu deține arme nucleare cu sprijinul unui stat nuclear va fi considerată drept atac comun al acestora.

De asemenea, Moscova își rezervă dreptul de a folosi arma nucleară în cazul unei agresiuni, inclusiv dacă inamicul creează, folosind arme convenționale, o amenințare critică la adresa suveranității țării, a adăugat șeful statului.

După cum a precizat secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, modificările aduse doctrinei nucleare a Rusiei sunt un semnal adresat țărilor neprietenoase. El a subliniat că „șefii de stat cu mintea la cap” au înțeles și înainte cât de serioase sunt declarațiile lui Putin, mai ales când vine vorba de „o astfel de confruntare fără precedent” provocată de implicarea directă a țărilor occidentale la conflictul ucrainean.

Potențialul nuclear al Rusiei și rolul lui de descurajare sunt bine cunoscute în întreaga lume, a continuat Peskov. Potrivit spuselor sale, acum are loc o „ajustare a descurajării nucleare”, ținând cont de tensiunea apărută de-a lungul granițelor țării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2945601