Hot News
Senaror rus: Un semnal dat politicenilor occidentali
26/09
Lavrov a cerut ONU să ignore „inițiative pseudo-pașnice” pentru Ucraina
27/09

SVR: Date noi privind implicarea anglo-saxonilor în exploziile de la Nord Stream

S-au împlinit doi ani de la diversiunea împotriva gazoductelor ”Nord Stream” și ”Nord Stream 2”/ Foto: topwar.ru

Serviciul de Informații Externe al Rusiei (SVR) a primit noi date care confirmă implicarea anglo-saxonilor în acțiunea de acum doi ani de sabotare a gazoductelor ”Nord Stream”, relatează Vzgliad.

Potrivit biroului de presă al SVR, noile date obținute de instituție confirmă versiunea anterioară a implicării țărilor anglo-saxone în acest act de terorism internațional, transmite RIA Novosti.

„Începând din 2022, anglo-saxonii încearcă în mod sistematic să șteargă tema operațiunii de sabotare a conductelor ”Nord Stream” de pe agenda internațională de știri”, se arată în comunicatul biroului de presă.

SVR a subliniat că serviciile de informații occidentale încearcă să fabrice rezultatele anchetei și să-i acuze pe extremiștii ucraineni că au aruncat în aer cele două gazoducte care traversează Marea Baltică.

„Această versiune nu rezistă criticilor, dar a fost deja impusă ca pistă princiaplă de investigații organelor de resort din Germania”, a subliniat aceeași sursă.

Politician francez cere o investigație reală

Între timp, liderul partidului francez ”Les Patriotes”, Florian Philippot, a cerut să fie efectuată o anchetă internațională, obiectivă și corectă, legată de aruncarea în aer a gazoductelor ”Nord Stream”. Politicianul francez este de părere că țările UE și NATO trebuie să se recunoască drept victime ale acelui atac.

Florian Philippot/ Foto: news-kiev.ru

„Cer ca noi [țările UE și NATO] să recunoaștem că am fost victimele acestui atac, cerem să ni se spună adevărul și să fie efectuată o investigație internațională reală pentru a dezvălui adevărul”, a declarat Philippot pentru RIA Novosti.

El a criticat, de asemenea, NATO, spunând că alianța acționează contrar intereselor strategice ale țărilor europene și a cerut Franței să iasă din organizație.

Anterior, reprezentanta oficială a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a confirmat intenția Rusiei de a finaliza ancheta. O reuniune a Consiliului de Securitate al ONU pe această problemă a fost programată pentru 26 septembrie.

Președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, a declarat, la rândul său, că nu există un termen de prescripție în cazul atacului terorist de la ”Nord Stream”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2944871