Categories: EconomieRusia de azi

Putin a cerut un plan de promovare a brandurilor rusești

Președintele Vladimir Putin a anunțat, în cadrul ședinței extinse a Prezidiului Consiliului de Stat al Rusiei dedicate dezvoltării exporturilor (în imagine), că anul viitor se va da startul proiectului național actualizat „Cooperare internațională și export”. În acest context, el a cerut elaborarea unui plan de promovare a mărcilor rusești, subliniind, totodată, că Rusia a devenit unul dintre principalii exportatori mondiali în unele domenii, cum ar fi, de exemplu, cel al produselor alimentare, relatează Kommersant.

„De regulă, produsele finite rusești, inclusiv cele de înaltă tehnologie, sunt cunoscute în lume pe segmente înguste… Este esențial ca ele să fie promovate, cu responsabilitate și profesionalism, astfel încât tot mai mulți potențiali cumpărători să le cunoască”, a spus președintele. Vladimir Putin a adăugat că produsele rusești nu trebuie să fie doar ușor identificabile, dar și accesibile cumpărătorilor străini. Șeful statului a cerut Guvernului și Centrul rus de export să pregătească un plan de promovare a acestora.

La ședința Consiliului de Stat, Putin a anunțat că exporturi de mărfuri altele decât resurse naturale și energetice au crescut cu 5%, la 89,8 miliarde de dolari. Potrivit spuselor sale, creșterea livrărilor de produse rusești pe piețe străine trebuie să devină catalizator pentru multe domenii. Președintele a vorbit, de asemenea, despre rolul tot mai mare al regiunilor în dezvoltarea potențialului de export al Rusiei.

Separat, Vladimir Putin a atras atenția asupra creării unei infrastructuri de plăți supranaționale, o problemă de care, potrivit spuselor sale, se preocupă o lume întreagă, multe state ocupându-se intens de rezolvarea ei. După cum a adăugat președintele, la crearea unei astfel de infrastructuri trebuie acordată atenție inclusiv monedelor digitale.

Potrivit Serviciului Vamal Federal, în 2023 volumul exporturilor rusești s-a ridicat la 425,1 miliarde de dolari, cu 28% mai puțin decât în 2022. Volumul exporturilor în primele șase luni ale anului 2024, în termeni anuali a scăzut cu 0,4%, la 207,1 miliarde de dolari.

Owner

Recent Posts

Au început filmările la un serial pe „Moscova nu crede în lacrimi”

Au început filmările pentru un nou serial bazat pe lungmetrajul sovietic „Moscova nu crede în…

o oră ago

Lavrov a cerut ONU să ignore „inițiative pseudo-pașnice” pentru Ucraina

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, i-a cerut Secretarului General al ONU, Antonio Guterres, să…

2 ore ago

SVR: Date noi privind implicarea anglo-saxonilor în exploziile de la Nord Stream

Serviciul de Informații Externe al Rusiei (SVR) a primit noi date care confirmă implicarea anglo-saxonilor…

3 ore ago

Senaror rus: Un semnal dat politicenilor occidentali

Putin rămâne consevent cursului de întărire a securității țării, modificările aduse doctrinei nucleare a Rusiei…

20 de ore ago

Putin: Europa și America de Nord își pierd pozițiile în economia globală

Principalele idei din declarațiile lui Vladimir Putin la sesiunea plenară a Săptămânii Energiei Ruse (în…

23 de ore ago

Doctrina nucleară a Rusiei. Daniel Davis: Occidentul, pus în fața unei alegeri dificile

Precizările care au fost introduse în textul doctrinei nucleare a Rusiei și care au fost…

24 de ore ago

This website uses cookies.