Hot News
SVR: Date noi privind implicarea anglo-saxonilor în exploziile de la Nord Stream
27/09
Putin a cerut un plan de promovare a brandurilor rusești
27/09

Lavrov a cerut ONU să ignore „inițiative pseudo-pașnice” pentru Ucraina

Serghei Lavrov/ Foto: URA.ru

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, i-a cerut Secretarului General al ONU, Antonio Guterres, să evite atragerea organizației în inițiative politizate privind criza ucraineană, informează URA.ru, citând serviciul de presă al MAE rus.

„Lui Guterres i-a fost adresat un apel insistent de a nu permite ca reprezentanții structurilor onusiene să fie atrase în inițiative politizate pseudo-pașnice pentru a doua criză ucraineană”, a precizat serviciul de presă al MAE rus. În comunicatul postat pe canalul său de pe rețeau Telegram, același birou a menționat că prin „inițiative pseudo-pașnice” Lavrov a avut în vedere „planul de pace” al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Pe lângă problema ucraineană, Lavrov și Guterres, în cadrul întânirii lor, au abordat o gamă largă de probleme geopolitice, inclusiv situația din Orientul Mijlociu și conflictul palestino-israelian. În comunicat, MAE rus se subliniază dorința de a consolida cooperarea dintre Rusia și ONU și, de asemenea, reafirmă angajamentul lor reciproc față de Carta ONU.

Zelenski a efectuat o vizită în Statele Unite, în timpul căreia și-a prezentat „planul de victorie”, ce prevede, printre altele, garanții de securitate, intrarea în NATO și continuarea operațiunii forțelor armate ucrainene în Regiunea Kursk. John Kirby, cordonator de comunicații strategice al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, a numit acest plan „un set de inițiative”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2944882