Hot News
La ONU, șeful diplomației chineze, Wang Yi, a refuzat să-l asculte pe Zelenski
26/09
Din mass-media române: Slugoii aflați în fruntea României vor să trimită militari români în Ucraina!
26/09

Modificări aduse doctrinei nucleare a Rusiei

Președintelui Rusiei, Vladimir Putin/ Foto: Kommersant

Punctele esențiale ale discursului rostit de Putin la ședința Consiliului de Securitate al Rusiei

Pentru prima dată, președintele Vladimir Putin a desfășurat public o ședință a Consiliului de Securitate consacrată descurajării nucleare. În acest cadru, el a anunțat că, în textul doctrinei nucleare, au fost introduse o serie de precizări legate de stabilirea condițiilor în care Rusia poate folosi arma nucleară. Kommersant a selectat cele mai importante actualizări ale doctrinei nucleare.

  • În proiectul doctrinei nucleare actualizate a fost extinsă categoria statelor și a alianțelor militare împotriva cărora se promovează descurajarea nucleară.
  • O agresiunea împotriva Rusiei venită din partea oricărui stat care nu deține arme nucleare, dar care este susținut de o putere nucleară va fi interpretată drept atac asupra Rusiei.
  • Rusia își rezervă dreptul de a folosi arma nucleară în cazul unei agresiuni împotriva Republicii Belarus.
  • Informații credibile privind o lansare masivă în direcția Rusiei a unor mijloace de atac aerospațiale vor atrage după sine un răspuns nuclear. Este vorba despre avioane strategice și tactice, rachete de croazieră, drone, avioane hipersonice și alte aparate de zbor.
  • O amenințare critică la adresa suveranității Rusiei, inclusiv cu arme convenționale, va sta la baza unui răspuns nuclear.
  • Triada nucleară rămâne cea mai importantă garanție a securității Rusiei și a cetățenilor ei. Și, de asemenea, rămâne un instrument de menținere a parității strategice și a echilibrului de forțe în lume.
  • Rusia este obligată să țină cont de apariția unor noi surse de amenințări și riscuri militare la adresa ei și a aliaților ei. Actualizarea doctrinei militare ruse este verificată și pe măsura amenințărilor.
  • Rusia abordează cu cea mai mare responsbilitate problema armelor nucleare, străduindu-se să prevină răspândirea armelor nucleare și a componentelor acestora.
  • Actualizările aduse fundamentelor politicii de stat a Rusiei în domeniul descurajării nucleare au fost convenite cu președintele Republicii Belarus, în calitatea ei de membru al Statului Unional.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Bine că a clarificat problema. Cine are urechi de auzit, să audă. Cei care nu iau în serios amenințările nucleare ale Rusiei sunt niște iresponsabili. Vladimir Putin a spus cu frumosul, a avertizat, iar acum a amenințat. Data viitoare nu mai spune nimic, ci doar execută. Mi se pare normal și corect. Reacția occidentalilor la numeroasele avertizări ale Rusiei dovedește o inconștiență vecină cu nebunia. Vicleanul kaki a folosit tribuna ONU pentru a șantaja discret aliații Ucrainei, cu scopul de a obține permisiunea folosirii rachetelor cu rază lungă de acțiune asupra Rusiei. Comediantul a declarat: ,,Dacă, Doamne ferește, Rusia provoacă un dezastru nuclear la una dintre centralele noastre nucleare, radiațiile nu vor respecta granițele de stat.” Vorbește cel care a bombardat de atâtea ori centrala nucleară de la Zaporojie! Zelenski să nu uite că, până în prezent, Rusia rămâne prima putere nucleară a lumii. Și să mai știe că pe Vladimir Putin nu îl interesează radiațiile descrise de Zelenski, atâta timp cât e în joc securitatea Rusiei. Modificările aduse doctrinei nucleare sunt foarte importante pentru Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2978435