Hot News
„Este imposibil să forțezi Rusia să accepte o pace”: Peskov despre discursul lui Zelenski
26/09
Putin: Europa și America de Nord își pierd pozițiile în economia globală
26/09

Doctrina nucleară a Rusiei. Daniel Davis: Occidentul, pus în fața unei alegeri dificile

Daniel Davis/ Foto: u74.ru

Precizările care au fost introduse în textul doctrinei nucleare a Rusiei și care au fost anunțate de președintele Vladimir Putin, pun țările occidentale în fața unei alegeri dificile: să continue să se amestece în conflictul din Ucraina sau să nu mai provoace Moscova, a declarat Daniel Davis, ofițer în retragere al armatei americane.

Miercuri, Putin a convocat pentru prima dată în acest an o reuniune a Consiliului de Securitate al țării dedicată descurajării nucleare, ședință care, parțial, s-a desfășurat în regim deschis, amintește Smotrim.ru.

În acest cadru, președintele a declarat că toate documentele emise de Rusia și care se referă la planificare strategică trebuie adaptate la actualele realități geopolitice și, de asemenea, trebuie să se țină cont, în ele, de riscurile apariției unor noi surse de amenințări militare.

„Prin această mișcare, Rusia le transmite țărilor NATO să stea deoparte sau noi vom folosi arma nucleară. Iar eu nu cred că sunt amenințări goale”, a spus Davis pe canalul său Deep Dive, de pe YouTube.

Potrivit acestuia, șefii statelor occidentale trebuie să se gândească dacă merită să provoace în continuare Moscova sau dacă este mai bine să oprească sprijinul militar pentru Ucraina.

După cum a subliniat ofițerul american în retragere, majoritatea cetățenilor din UE sau din SUA nu doresc să participe la escaladarea conflictului.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Dacă nici acum n-au înțeles mesajul clar transmis de președintele Putin, înseamnă că sunt tembeli definitiv. Oricum, președintele Putin nu va mai repeta acest mesaj. Îl va pune în aplicare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2944524