Hot News
PRIM-MINSTRUL ROMÂNIEI, DL. MARCEL CIOLACU FAȚĂ ÎN FAȚĂ CU DRONELE RUSEȘTI
25/09
La ONU, șeful diplomației chineze, Wang Yi, a refuzat să-l asculte pe Zelenski
26/09

Diumin: Curând, armata Ucrainei va fi alungată din Regiunea Kursk

Aleksei Diumin/ Foto: GLP/ RBC

Pe baza planurilor Statului Major General, Forțele Armate ale Ucrainei vor fi forțate, în viitorul apropiat, să părăsească Regiunea Kursk, a declarat Diumin, citat de cotidianul RBC. Publicația amintește că Putin a spus despre operațiunea armatei ucrainene că este „o provocare de amploare” și a promis să rezolve lucrurile în privința „bandiților care au intrat în Regiunea Kursk”.

În viitorul apropiat, teritoriul rus va fi eliberat, conform planurilor Statului Major General, a declarat asistentul președintelui rus, Aleksei Diumin, secretarul Consiliului de Stat, vorbind despre situația din Regiunea Kursk.

„Pe baza acelor planuri pe care le are Statul Major, teritoriul nostru va fi eliberat în viitorul apropiat”, a spus el.

Diumin a catalogat drept ”curajoase” acțiunile armatei ruse. „Suntem mândri de forțele noastre armate, de comandanții care le conduc”, a adăugat asistentul prezidențial.

Luptele din Regiunea Kursk continuă din 6 august. Pe 12 august, șeful regiunii, Aleksei Smirnov, a anunțat că 28 de așezări se aflau sub controlul armatei Ucrainei, unde se mai rămâneau aproximativ 2.000 de oameni. O lună mai târziu, Ministerul Apărării a anunțat eliberarea a 12 așezări. Instituția raportează în mod regulat despre prevenirea noilor încercări de străpungere a graniței în Regiunea Kursk și respingerea atacurilor ucrainene. Potrivit aceluiași minister, partea ucraineană a pierdut peste 17.000 de militari în timpul luptelor.

În regiune a fost instituit regimul de operațiuni contrateroriste și cel de urgență, iar locuitorii sunt evacuați. Până pe 22 august, din zona respectivă au plecat 133.000 de oameni.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, a anunțat, la rândul său, că unul dintre obiectivele operațiunii armatei sale în Regiunea Kursk este crearea unei „zone tampon”. Președintele Vladimir Putin consideră însă acțiunile Kievului drept o „provocare de amploare” și a promis să rezolve lucrurile în privința „bandiților care au intrat în Regiunea Kursk”

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Sper ca viitorul ăla să fie cât mai apropiat. Sunt aproape două luni de când ,,bandiții” au intrat în regiunea Kursk. Să fie trimiși urgent către casă, vii sau morți. Regiunea Kursk trebuie curățată de trupe și arme NATO, tancuri, logistică, sisteme de apărare aeriană și multe altele. Liniile roșii au fost depășite de multe ori, răbdarea președintelui Putin a ajuns la limită. Au invadat teritoriul Rusiei și au ucis ruși, ce naiba! Sunt trupe NATO, nu doar ucrainene. Lichidați urgent intrușii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2944524