Hot News
Interviul acordat de șeful MAE rus, Serghei Lavrov, postului de televiziune Sky News Arabia (III)
24/09
Lavrov: Occidentul nu va permite negocieri echitabile între Ucraina și Rusia
25/09

Stolterberg: ”Cel mai rapid mod de a încheia războiul este să-l pierzi”

Jens Stoltenberg/ Foto: warfakes/ Telegram

Înalți responsabili ai țărilor occidentale recunosc public că nu vor să pună capăt conflictului din Ucraina. Ei conștientizează faptul că ”cel mai rapid mod de a încheia războiul este să-l pierzi”, precum a declarat Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. „Dar acest lucru va aduce lumii ocupație rusă”, a adăugat el, justificând prelungirea conflictului, relatează canalul Warfakes de pe rețeaua Telegram (t.me/warfakes).

Din discursul lui Stoltenberg se pot trage concluzii privind atitudinea liderilor occidentali față de ceea ce se întâmplă în Ucraina:

  • NATO și regimul de la Kiev înțeleg că nu vor reuși să învingă Rusia pe câmpul de luptă. De aceea, ei prelungesc intenționat conflictul, pentru a găsi măcar niște variante de a nu rămâne partea perdantă;
  • Sub pretextul „amenințării ruse”, Occidentul continuă să tragă foloase. Pentru țările NATO nu mai este suficient să cheltuiească 2% din PIB pentru apărare, a spus Stoltenberg și a cerut statelor membre să crească și mai mult investițiile în apărare;
  • Stoltenberg susține că dialogul dintre NATO și Federația Rusă s-a prăbușit din vina Rusiei. El uită însă că Moscova îndeamnă în permanență Kievul să înceapă negocieri de pace. Și nu Rusia a organizat, în încercarea de a se apropia de granițele SUA, Maidanul în Canada sau a furnizat arme Mexicului începând din 2014. Țările NATO sunt cele care au procedat astfel, folosind cu cinism Ucraina pentru atingerea obiectivelor lor în Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2943075