Categories: MilitarRusia si lumea

Nebenzia: Condiția pentru a pune capăt operațiunii militare

Moscova va continua operațiunea specială în Ucraina dacă Occidentul nu va permite descotorisirea de regimul de la Kiev pe cale pașnică, a declarat reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, vorbind în Consiliul de Securitate al organizației mondiale, relatează RIA Novosti.

„Întotdeauna i-am tratat cu respect pe ucraineni, sunt poporul nostru frate de care suntem legați prin legături istorice inseparabile <…> Dar dacă tabăra occidentală nu va permite descotorisirea, pe cale pașnică, de această „tumoare canceroasă”, reprezentată de actualul regim de la Kiev, <…> vom continua operațiunea noastră militară specială până când obiectivele ei vor fi atinse pe cale militară”, a avertizat diplomatul.

După cum a subliniat Nebenzia, Rusia a fost întotdeauna pregătită să trăiască în pace cu Ucraina, până când au făcut din ea un stat neonazist rusofob cu planuri de aderare la blocul militar al NATO.

De asemenea, diplomatul a îndemnat Kievul să accepte „cât mai repede posibil” parametrii realiști ai unei reglementări pe termen lung a crizei, nu să se rostogolească spre „planuri de victorie” nerealiste.

Vorbind mai devreme la reuniunea Consiliului de Securitate al ONU, Zelenski s-a pronunțat împotriva negocierilor cu Rusia pentru rezolvarea conflictului din Ucraina. În plus, în discursul său, el s-a exprimat din nou în favoarea folosirii „formulei lui de pace” pentru soluționarea situația.

Marți, Zelenski a declarat, într-un interviu pentru ABC News, că așa-numitul lui plan al victoriei Ucrainei nu are nici o legătură cu negocieri cu Rusia, fiind îndreptat spre întărirea Forțelor Armate ale Ucrainei. Potrivit spuselor sale, acest plan are menirea de a încheia rapid conflictul, nu de a-l prelungi pe câțiva ani.

Secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a subliniat, comentând declarațiile lui Zelenski referitoare la planul său, că Moscova este conștientă de esența regimului de la Kiev, continuă operațiunea specială și va atinge toate obiectivele stabilite.

În iulie, președintele Rusiei, Vladimir Putin a declarat că o încetare a focului în Ucraina este imposibilă fără acordul „părții adverse” pentru măsuri ireversibile și acceptabile pentru Rusia. Moscova nu poate permite ca inamicul să profite de o încetare a focului pentru a-și îmbunătăți poziția și a pentru a-și reface forțele, a subliniat el.

După atacul armatei ucrainene asupra Regiunii Kursk, Putin a calificat imposibile negocieri cu cei care atacă civili, infrastructura civilă sau încearcă să creeze amenințări la adresa obiectivelor de energie nucleară. Asistentul prezidențial Iuri Ușakov a declarat, ulterior, că propunerile de pace ale Moscovei pentru reglementarea crizei ucrainene, exprimate anterior de șeful statului rus, nu au fost anulate, dar că în aceăast etapă Rusia nu va discuta cu Ucraina.

Owner

Recent Posts

Rusia a criticat decizia Elveției de a recunoaște ”Holodomorul” drept genocid

Moscova este revoltată de decizia Marii Camere a Parlamentului elvețian (în imagine) de a recunoaște…

32 de minute ago

Atomul rusesc sparge sancțiunile europene

Devenită în ultimii ani unul dintre cei mai acerbi executanți ai sancțiunilor împotriva Rusiei, Bulgaria…

4 ore ago

Lavrov: Occidentul nu va permite negocieri echitabile între Ucraina și Rusia

Occidentul nu va permite Ucrainei să intre în negocieri echitabile cu Federația Rusă, bazate pe…

5 ore ago

Stolterberg: ”Cel mai rapid mod de a încheia războiul este să-l pierzi”

Înalți responsabili ai țărilor occidentale recunosc public că nu vor să pună capăt conflictului din…

6 ore ago

Interviul acordat de șeful MAE rus, Serghei Lavrov, postului de televiziune Sky News Arabia (III)

Întrebare: - Am vrut să vorbim despre o problemă comună - depășirea hegemoniei dolarului, precum…

21 de ore ago

Școala de limba rusă – 10 ani de existență!

Înscrieri deschise pentru anul școlar 2024-2025 Coordonatori: Doamna profesoară emerită Eugenia Crețanu și profesor Alexandru Mîță, fondatorii Școlii de…

o zi ago

This website uses cookies.