Hot News
Erdogan: Anumite lobby-uri nu au vrut negocieri privind Ucraina
23/09
Din mass-media române. Candidații otomani la prezidențiale: Între un ienicer și Țepișor al II-lea
23/09

Alaudinov: Armata Ucrainei vrea să ajungă la Centrala Nucleară de la Kursk, dar nu mai are nicio șansă

Aptî Alaudinov/ Foto: screenshot video/ Smotrim.ru

Comandantul forțelor speciale ”Ahmat”, Aptî Alaudinov, a declarat că Forțele Armate ale Ucrainei nu renunță la încercările lor de a ajunge la Centrala Nucleară de la Kursk. În opinia lui, comandamentul armatei ucrainene conștientizează că deja ”nu mai au resurse” în acest scop, relatează cotidianul Kommersant.

„Pentru că, într-adevăr, deja din această perioadă, cât timp am oprit și ținut pe loc inamicul, au apărut deja câteva eșaloane și linii de apărare, total pregătite și bine echipate. De aceea ei înțeleg foarte bine că a îndeplini misiunea supremă care le-a fost cândva încredințată – un ”blitzkrieg” nu le mai iese”, a declarat domnul Alaudinov pentru RIA Novosti.

Cu toate acestea, armata Ucrainei „încearcă să-și îmbunătățească, măcar pe alocuri, situația tactică” și „să-și întărească pozițiile, pentru a nu mai fi alungați”, susține comandantul ”Ahmat”. El a asigurat că armata controlează situația pe direcția Kursk.

Începând din 6 august, în Regiunea Kursk continuă confruntările cu armata Ucrainei. Pe 27 august, șeful Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, Rafael Grossi, a vizitat Centrala Nucleară de la Kursk. El a spus că în regiune ”a apărut pericolul unui incident nuclear” pentru că se află nu departe de locul unde sunt acțiuni de luptă. Tot în august, autoritățile au restricționat intrarea în orașul Kurciatov, unde se află centrala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2941910