Un prezentator TV din Lituania a cerut să fie împușcații părinții pentru cântece rusești

Prezentatorul televiziunii publice lituaniene, Algis Ramanauskas, a venit cu ideea de a-i împușca pe părinții care văd filme rusești și ascultă muzică rusească, informează Gazeta.ru, citând Sputnik Lituania.

„Imaginați-vă o familie, unde tată se uită la un film rusesc având sonorul dat la maxim, iar mama ascultă muzică rusească dată la fel de tare. Întrebarea este ce este de făcut mai întâi – să le iei copiii, după care să-i împuști (pe părinți, n.r.) sau să-i împuști sub ochii copiilor… Nu, mai întâi trebuie, luați, firește, copiii”, a declarat el.

În opinia lui, ”de la astfel de oamenii” trebuie luați copiii.

Declarația lui Ramanauskas nu a trecut neobservată. Deputatul Mingadugas Puidokas a sesizat deja poliția și a cerut ca președintele Seimului și ministrul de Externe să facă o evaluare a afirmațiilor omului de televiziune, precizează publicația citată de Gazeta.ru.

Anterior, europarlamentarul lituatian Stasis Jakeliunas ceruse Parchetului General al țării sale să verifice insultele lansate la adresa rușilor de Algis Ramanauskas, care a spus că „dobitocii rusificați” merită „exilați”.

Ulterior, un tribunal din Lituania a respins plângerea înaintată de profesoara de limbă rusă Janna Bortkevici împotriva lui Algis Ramanauskas, care, pe rețelele de socializare”, a făcut-o „vată” (”vata”, vatnik”, un fel de pufoaică – o poreclă insultătoare pentru ruși) și „ruso-fascistă” pe rețelele de socializare. Instanța a obligat-o pe femeie să-i restituie pârâtului cheltuielile de judecată.

Owner

Recent Posts

MAE rus a exclus participarea Rusiei la „summiturile de pace” privind Ucraina

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a reacționat negativ la declarația…

2 ore ago

Militarii ruși au distrus un transport naval de muniție occidentală adusă în Ucraina

Militarii ruși au anunțat că a fost lovită o navă încărcată cu rachete și alte…

2 ore ago

Kusturica, despre filmul privind persecuția Bisericii Ortodoxe Ucrainene canonice

Filmul documentar „Oamenii lui Hristos. Vremurile noastre” despre persecuția Bisericii Ortodoxe Ucrainene canonice (UOC) trebuie…

22 de ore ago

La Vladivostok au început exercițiile navale ale Rusiei și Chinei

La Vladivostok au început exercițiile navale organizate de Rusia și China sub denumirea ”Beibu/Interacțiune-2024”. Manevrele…

22 de ore ago

Cosmonauții Roscosmos, record de ședere la bordul ISS

Cosmonauții corporației de stat Roscosmos, Oleg Kononenko și Nikolai Ciub, au stabilit un record de…

o zi ago

Alaudinov: Câte tancuri a avut armata Ucrainei când a atacat Regiunea Kursk

Alaudinov spune că Ucraina a folosit resurse importante pentru a ataca Regiunea Kursk, care însă…

o zi ago

This website uses cookies.