Hot News
Militarii ruși au distrus un transport naval de muniție occidentală adusă în Ucraina
22/09

MAE rus a exclus participarea Rusiei la „summiturile de pace” privind Ucraina

Maria Zaharova/ Foto: SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a reacționat negativ la declarația președintelui ucrainean Volodimir Zelenski privind organizarea în acest an a unui al doilea „summit al păcii” cu participarea reprezentanților ruși, transmite Interfax.

„Reprezentanții ruși nu au participat la nicio reuniune din cadrul „procesului Burgenstock” și nu vor participa. În sine, acest proces nu are nimic de-a face cu reglementarea” conflictuli, a precizat Zaharova, rugată fiind de presă să comenteze afirmațiile lui Zelenski, al căror text a fost publicat de Ministerul rus de Externe.

„Așa-numitul al doilea summit urmărește același scop – să impună „formula Zelenski” absolut neviabilă ca bază fără alternative de soluționare a conflictului, să obțină sprijinul Majorității Mondiale și, în numele acesteia, să dea Rusiei un ultimatum de capitulare. „Nu vom participa la astfel de „summituri””, a declarat Zaharova.

„Dar nu renunțăm la soluționare politică și diplomatică a crizei, suntem gata să discutăm propuneri cu adevărat serioase care să țină cont de situația „de pe teren”, de realitățile geopolitice emergente și de inițiativa formulată în acest sens de președintele Vladimir Putin la 14 iunie. Este imposibil să se ajungă la o soluționare echitabilă și durabilă fără Rusia și fără a lua în considerare interesele acesteia”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2941099