Hot News
Putin: Trebuie acoperit întreg necesarul de drone al armatei
20/09
Minus unu, minus doi….
20/09

Volodin: Acțiunile Parlamentului European duc la un război nuclear global

Viaceslav Volodin/ Foto: RIA Novosti

Apelul adresat de Parlamentul European țărilor UE de a permite Kievului să atace teritoriul Federației Ruse cu arme cu rază lungă de acțiune duce la un nou război mondial, a declarat președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, citat de Gazeta.ru.

„Rusia va da un răspuns aspru, cu folosirea unor arme mai puternice. Îndemnul pe care l-a lansat Parlamentul European duce la un război mondial cu folosirea armei nucleare”, a spus politicianul.

Volodin a adăugat că din Rusia la Strasbourg timpul de zbor al unei rachete ”Sarmat” este de 3 minute și 20 de secunde.

Pe 19 septembrie, Parlamentul European a adoptat o rezoluție prin care cere ca Forțele Armate ale Ucrainei să poată lansa atacuri asupra teritoriului Rusiei. Decizia referitoare la respectiva rezoluțe a fost adoptată, la Strasbourg, la ședința plenară a legislativului UE, cu majoritate de voturi. Rezoluția a fost susținută de 425 de deputați europeni, 131 au votat împotrivă, alți 63 s-au abținut.

Pe 18 septembrie, ministrul ungar de Externe, Peter Szijjártó, a declarat că Budapesta este îngrijorată de posibila autorizare de a ataca teritoriul Rusiei cu rachete cu rază lungă de acțiune. Potrivit acestuia, a acorda undă verde pentru astfel de atacuri ar crește riscul de escaladare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939692