Putin: Trebuie acoperit întreg necesarul de drone al armatei

Rusia trebuie să acopere la capacitate maximă necesarul de aparate de zbor fără pilot al armatei, a declarat președintele Vladimir Putin la o reuniune a Comisiei pentru industria apărării privind dezvoltarea UAV-urilor cu destinație specială, relatează RBC. Prezentăm și alte declarații ale șefului statului rus.

„În acest scop, producția de tehnologii fără pilot trebuie să crească în mod constant, trebuie îmbunătățite caracteristicile lor tactice și tehnice”, a spus Putin.

El a adăugat că trebuie implementate ”activ” în dezvoltările de aparate fără pilot „elemente de inteligență artificială” și trebuie modernizate, ținând cont de experiența participării la acțiuni de luptă.

În plus, președintele a anunțat planuri de creștere „de aproape zece ori” a producției de drone de diferite tipuri. În ajun, liderul de la Kremlin a anunțat că armata a primit drone strategice.

După începerea operațiunii militare speciale în Ucraina, Putin a vorbit nu o dată despre necesitatea de a îmbunătăți producția internă de drone. El a definit acest lucru drept una dintre sarcinile urgente și a cerut ca toate unitățile de luptă să fie echipate cu UAV-uri. Potrivit președintelui, experiența operațiunilor militare a demonstrat utilizarea „aproape universală” a dronelor.

Principalele puncte din declarațiile lui Vladimir Putin la reuniunea Comisiei pentru industria de apărare:

▪️ În condițiile operațiunii militare speciale, producția Rusiei de arme de mare necesitate a crescut de câteva ori, fiind, îmbunătățite, totodată, caracteristicile lor ținând cont de experiența de luptă.

▪️ Producția „complexului militar industrial al poporului” nu mai este inferioară celei a fabricilor, dar aceste întreprinderi mici și mijlocii trebuie ajutate, inclusiv cu tehnologie.

▪️ În 2023, trupele ruse au primit 140 000 de drone, în acest an producția lor va crește de aproape 10 ori.

▪️ De proiectarea, testarea și producția în serie a dronelor se vor ocupa centre speciale de cercetare și producție. Astfel, până în 2030, Rusia intenționează să înființeze până la 48 de astfel de centre în diferite regiuni.

▪️ Gama sistemelor fără pilot se extinde în Rusia prin dezvoltarea de șalupe fără echipaj și platforme robotizate cu utilizare multifuncțională. O mare parte a acestor sisteme vor fi trimise trupelor aflate pe linia contactului de luptă.

▪️Este necesar ca, în paralel, să fie dezvoltate mijloace de distrugere a dronelor pentru a proteja obiectele militare și civile.

Owner

Recent Posts

Minus unu, minus doi….

Deci, prin decret special al președintelui Ucrainei, a fost demis din funcția sa de comandant…

37 de minute ago

Volodin: Acțiunile Parlamentului European duc la un război nuclear global

Apelul adresat de Parlamentul European țărilor UE de a permite Kievului să atace teritoriul Federației…

2 ore ago

FENOMENALUL SUCCES ȘI AUDIENȚA EXPLOZIVĂ A EMISIUNILOR TV ALE JURNALISTULUI GRADU TUDOR PE TEMA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

(pamflet) Ioan POPA     Domnul Gradu Tudor este un jurnalist de televiziune bun profesionist și…

22 de ore ago

Un maestru român de taekwondo a ținut un master class la Orel

Maestrul român de taekwondo de gradul șapte dan Ioan Tiurean, care străbate lumea pe motocicletă,…

24 de ore ago

Putin: Omenirea se confruntă cu probleme foarte dificile

Omenirea se confruntă cu probleme serioase, pentru a căror rezolvare este nevoie de unitate, a…

o zi ago

Kennedy Jr. și fiul lui Trump au ieșit cu o declarație privind Ucraina

Febra militaristă de la Washington a atins un nivel nemaivăzut, au avertizat într-un articol comun…

o zi ago

This website uses cookies.