Categories: MilitarRusia si lumea

Putin: Plan de acțiuni în cazul în care Occidentul aprobă atacuri asupra Rusiei

Rusia demonstrează Occidentului care se gândește cum să ajute mai departe Ucraina, că este pregătită să mobilizeze și mai multe resurse pentru victoria în operațiunea specială, a declarat pentru URA.RU politologul Serghei Markelov, șeful companiei MarkCom, explicând atenția sporită acordată de președintele Vladimir Putin dezvoltării armatei și marinei militare.

La consfătuirea de la sfârșitul acestei săptămâni dedicată dezvoltării Forțelor Armate în condițiile operațiunii militare speciale, Putin a subliniat că reuniunea a fost convocată în ajunul Zilei Armurierului.

„Subliniez, noi acordăm multă atenție reechipării tehnice a armatei și marinei militare. Este vorba atât despre modernizarea și îmbunătățirea caracteristicilor tehnico-tactice ale armelor și tehnicii militare aflate deja în dotare, dar și despre dezvoltarea de noi modele înalt tehnologizate, ținând cont inclusiv de experiența dobândită de trupele noastre pe parcursul operațiunii militare speciale. <…> Iar pe baza concluziilor care au fost trase se stabilesc pașii optimi pentru îmbunătățirea sistemelor de armament și de creștere a puterii de luptă a armatei ruse”, a spus președintele.

La folosirea în mod eficient a armamentului vor ajuta specialiști de înaltă calificare, a precizat Putin. „În strânsă conlucrare între autoritățile federale și regionale, trebuie rezolvat obiectivul cheie: și anume că Forțele Armate sunt formate din oameni pregătiți și instruiți, din personal pregătit și instruit. Mă refer inclusiv la unitățile și formațiunile de pregătire constantă pentru luptă din noile districte militare”, a spus șeful statului.

Zilele trecute, menționează URA.ru, a fost publicat decretul prezidențial privind stabilirea numărului de personal al Forțelor Armate. Iar pe 18 septembrie, Putin a avut o consfătuire dedicată dezolvării Forțelor Armate în condițiile operațiunii militare speciale. A doua zi a vizitat o întreprindere de apărare.

Atenția sporită pe care Putin o acordă Forțelor Armate ale țării și industriei de apărare are legătură cu evoluția operativă a confictului ruso-ucrainean, este de părere analistul Serghei Markelov. În opinia lui, președintele transmite Occidentului semnale în trei direcții deodată.

„Acum Kievul luptă pentru includerea în conflict a unor teritorii din profunzimea Rusiei. Ucraina negociază utilizarea armelor occidentale”, amintește expertul. „Moscova trimite semnale că SUA și UE au început un joc periculos. Nu este exclus să apară, din nou, tema steagurilor roșii care va duce, în varianta ideală, la renunțarea Occidentului de a susține Ucraina sau va genera îndoieli privind necesitatea implicării directe în conflict”, și-a dezvoltat Markelov ideea.

Președintele arată țărilor neprietenoase că Rusia dispune de resurse pe care este gata să le mobilizeze dacă se confirmă planurile strategice ale inamicului, dar Ucraina nu are astfel de resurse, a explicat Markelov. Iar al treilea semnal este demonstrația dezvoltării rapide a tehnologiilor din sfera înarmării.

„După un an de astfel de joacă periculoasă, țările occidentale vor descoperi că se confruntă cu una dintre cele mai mari trei puteri militare ale lumii și că singura modalitate de a ține piept unei astfel de Rusii este de a acționa cu tot NATO. În acest caz, ele își vor asuma responsabilitatea pentru Al Treilea Război Mondial”, a concluzionat interlocutorul agenției URA.RU.

Owner

Recent Posts

Minus unu, minus doi….

Deci, prin decret special al președintelui Ucrainei, a fost demis din funcția sa de comandant…

3 ore ago

Volodin: Acțiunile Parlamentului European duc la un război nuclear global

Apelul adresat de Parlamentul European țărilor UE de a permite Kievului să atace teritoriul Federației…

5 ore ago

Putin: Trebuie acoperit întreg necesarul de drone al armatei

Rusia trebuie să acopere la capacitate maximă necesarul de aparate de zbor fără pilot al…

5 ore ago

FENOMENALUL SUCCES ȘI AUDIENȚA EXPLOZIVĂ A EMISIUNILOR TV ALE JURNALISTULUI GRADU TUDOR PE TEMA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

(pamflet) Ioan POPA     Domnul Gradu Tudor este un jurnalist de televiziune bun profesionist și…

o zi ago

Un maestru român de taekwondo a ținut un master class la Orel

Maestrul român de taekwondo de gradul șapte dan Ioan Tiurean, care străbate lumea pe motocicletă,…

o zi ago

Putin: Omenirea se confruntă cu probleme foarte dificile

Omenirea se confruntă cu probleme serioase, pentru a căror rezolvare este nevoie de unitate, a…

o zi ago

This website uses cookies.