Categories: Esential-FrontPage

FENOMENALUL SUCCES ȘI AUDIENȚA EXPLOZIVĂ A EMISIUNILOR TV ALE JURNALISTULUI GRADU TUDOR PE TEMA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

(pamflet)

Ioan POPA

    Domnul Gradu Tudor este un jurnalist de televiziune bun profesionist și cu mare succes la public. El avertizează permanent telespectatorii români asupra pericolului pe care îl reprezintă Rusia pentru România și pentru Europa. Jurnalistul organizează  discuții ample pe această temă cu numeroase personalități din viața publică românească și cu cadre militare în rezervă, discuții pe care le transmite în direct, la televizor, așa cum face și în această seară. Să urmărim emisiunea.

Gradu Tudor (zâmbind moderat): — Bună seara, stimați telespectatori care urmăriți această emisiune, am onoarea să vă prezint în această seară diversele puncte de vedere ale celor 12 invitați în platou, care vor dezbate un subiect de mare interes (aici prezentatorul se încruntă și devine foarte serios), adică  războiul ilegal și abuziv pe care Parlamentul Rusiei l-a votat și pe care  armata dictatorului Putin îl duce contra Ucrainei.

Vom prezenta atât opinii pro cât și contra, pentru că așa este democratic într-o țară liberă ca România. Numai în dictaturile totalitariste nu are nimeni voie să aibă alte păreri. Cred că invitații mei sunt de acord cu acest lucru…

Invitații (monoton): —Da…Da…Da…Da….Da…Da…Da…Da…Da…Da…Da…

  Gradu Tudor : — Războiul, vă reamintesc, se duce la granițele noastre. Asta ne face să vedem clar că România trebuie să se pregătească de război cu Rusia, pentru că, ducând război contra Ucrainei, Rusia reprezintă un pericol major pentru România. Sunteți de acord cu mine?

Invitații (monoton): —Da…Da…Da…Da….Da…Da…Da…Da…Da…Da…Da…

Gradu Tudor : — Mircea Badea, nu am auzit părerea ta. Tu ce părere ai?

Mircea Badea : (ridică brusc ochii de pe telefonul mobil la care se uită foarte absorbit și spune repede, foarte formal): —A, da, sigur…Am aceeași părere ca toți ceilalți…Adică.. susțin ce spuneți…Sunt pentru! (Mircea Badea ridică două degete în sus de la mâna dreaptă, în forma literei V, semnul victoriei.)

Gradu Tudor: — Putin a semnat recent un decret care mărește efectivele Armatei Ruse la aproape trei milioane de militari. Stimați invitați, dumneavoastră sunteți de acord cu un asfel de decret ilegal și abuziv votat recent de Parlamentul Rusiei?

Invitații (tot monoton): — Nu…Nu…Nu…Nu…Nu…Nu…Nu…Nu…Nu…Nu…Nu…Nu…

Gradu Tudor: — Văzând un astfel de decret, poate România să rămână indiferentă și nepăsătoare?

Invitații (tot monoton): — Da…Da…Da…Da….Da…Da…Da…Da…Da…Da…Da…

Gradu Tudor (încruntat, vizibil nemulțumit de răspuns): — Repet întrebarea. Dacă rușii se înarmează putem să rămânem noi nepăsători?

Invitații (tot monoton): — Nu…Nu…Nu…Nu…Nu…Nu…Nu…Nu…Nu…Nu…Nu…Nu…

  Gradu Tudor (satisfăcut):— Bineînțeles că nu! Acesta este răspunsul. Trebuie să susținem Ucraina cu toate forțele noastre! Inclusiv pe plan militar. Toate semnalele indică faptul că dacă Ucraina va fi învinsă, rușii nu se vor opri în Ucraina…Vor veni și aici! (cu mult patos, retoric). Vor trece granița în România, în Polonia, vor ataca Țările Baltice, Estonia, Letonia, Lituania, vor ataca Europa, stimați telespectatori! Europa noastră! Dacă îngrozitorul dictator Putin va cuceri Ucraina, stimați invitați, crede careva dintre dumneavoastră că Europa va fi cruțată?

Invitații (tot monoton): — Nu…Nu…Nu…Nu…Nu…Nu…Nu…Nu…Nu…Nu…Nu…

Gradu Tudor (încruntat și sever, cu ton de profesor): — Mircea Badea, nu te-am auzit. Tu ce părere ai?

Mircea Badea : (ridică brusc ochii de pe telefonul la care se uită în continuare foarte absorbit și răspunde la fel de formal): —A, da…Am aceeași părere ca toți ceilalți. Vă susțin… (Mircea Badea ridică din nou două degete în sus de la mâna dreaptă, în forma literei V, semnul victoriei.)

Gradu Tudor : —Rușii vor gurile Dunării. Asta vor! Este visul lui Petru cel Mare care voia să iasă la Marea Neagră…Cunoașteți, nu?

Invitații (la fel de monoton): —Da… Da…Da…Da….Da…Da…Da…Da…Da…Da…Da…

   Mircea Badea : (ridică brusc ochii de pe telefonul la care se uită în continuare foarte absorbit și, într-un târziu, strigă cu glas tare, strident):— Da!…

 Gradu Tudor (privind nemulțumit la Mircea Badea): — Numai că rușii au o mare problemă. Armata lor nu a mai obținut nici un fel de succes în ultimele zile, spre deosebire de săptămâna trecută când a cucerit orașele Chasev Yar, Torețk, Ukrainsk, Novohrodivka și multe altele. Nu mai are forță. Așa e?

Invitații: —Da… Da…Da…Da….Da…Da…Da…Da…Da…Da…Da…

Gradu Tudor : — Mircea Badea, nu am auzit părerea ta. Tu ce părere ai?

Mircea Badea : (ridică brusc ochii de pe telefonul la care se uită în continuare foarte absorbit și spune repede, dar de mântuială): —Da. Rușii sunt terminați, ce mai!…

Gradu Tudor : —Domnul colonel Ion Bedrescu?

Colonelul în rezervă Ioan Bedrescu: — Rușii nu au reușit în ultimii doi ani să înainteze deloc în Donbass, dovadă că Armata Rusă este complet epuizată…

Gradu Tudor  : —Mulțumesc… Domnul general Dreku?

Generalul în rezervă Dreku:—În termeni militari, ca să zic așa, Armata Rusă e țăndări, e praf și pulbere.

Gradu Tudor: — Mulțumesc. Acum părerea domnului general Virgil Gălăgeanu, specialist în războaie, care are multe decorații de la NATO și a luptat victorios în multe bătălii prin lume. Ce credeți, domnule general, despre Armata Rusă?

Generalul în rezervă Virgil Gălăgieanu (zâmbind glumeț în colțul gurii): —Care Armata Rusă? Armata Rusă nu mai există… Asta e părerea mea.

Gradu Tudor (râde cu poftă câteva secunde și redevine serios): —Mulțumesc, domnule general. Mircea Badea, tu ce părere ai?

Mircea Badea (de data asta atent și repede, ca și cum ar recita o poezie):— Rușii sunt aproape de prăbușire. Armata Rusă e o umbră a ceea ce a fost odată. Putin este un dictator îngrozitor…

Gradu Tudor (zâmbește satisfăcut): —Mulțumesc, Mircea Badea. Asta este ce voiam să aud…Dragi telespectatori, emisiunea s-a încheiat. Ne întâlnim peste o oră, după cele 60 de minute de publicitate neîntreruptă care urmează. Țineți aproape să auziți lucruri la fel de interesante cum au fost cele pe care le-ați auzit în această emisiune. Mulțumesc mult, mulțumesc și invitaților noștri. Reamintim că postul nostru de televiziune se află în top fiind cel mai vizionat post de televiziune din România.

(pe fondul muzicii în surdină care încheie emisiunea se aud comentariile cu voce scăzută ale echipei TV :”Extraordinar!… Avem din nou audiență explozivă și succes fenomenal!…Suntem cei mai tari!…Domnule, ce mulți oameni ne urmăresc!…Românii sunt interesați să afle vești de pe frontul din Donbass!…” etc.)

Owner

View Comments

Recent Posts

Un maestru român de taekwondo a ținut un master class la Orel

Maestrul român de taekwondo de gradul șapte dan Ioan Tiurean, care străbate lumea pe motocicletă,…

11 ore ago

Putin: Omenirea se confruntă cu probleme foarte dificile

Omenirea se confruntă cu probleme serioase, pentru a căror rezolvare este nevoie de unitate, a…

12 ore ago

Kennedy Jr. și fiul lui Trump au ieșit cu o declarație privind Ucraina

Febra militaristă de la Washington a atins un nivel nemaivăzut, au avertizat într-un articol comun…

12 ore ago

Demență! Zaharova, despre declarația lui Stoltenberg privind atacuri asupra Rusiei cu arme occidentale

Reprezentanta oficială a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a catalogat drept ”demență și curaj”…

14 ore ago

Onet, despre cearta dintre Zelenski și ministrul polonez de Externe la întâlnirea de la Kiev

La o întâlnire de la capitala Ucrainei, Zelenski i-a cerut lui Sikorsky să nu umfle…

o zi ago

Doar China are mai mult: Kremlinul a explicat de ce Rusia crește efectivul armatei

Pe 16 septembrie, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat decretul privind creșterea efectivului uman al…

o zi ago

This website uses cookies.