Hot News
„Planul lui Trump pentru Ucraina” mulțumește prin adecvare
17/09
Politico: Zalujnîi a considerat o aventură invadarea Regiunii Kursk
18/09

Tokaev i-a spus lui Scholz că Rusia este de neînvins

Președintele Kazahstanului, Kassîm-Jomart Tokaev/ Foto/ fedpress.ru

Din punct de vedere militar, Rusia este de neînvins, a declarat președintele Kazahstanului, Kassîm-Jomart Tokaev, în cadrul negocierilor cu cancelarul german Olaf Scholz, relatează fedpress.ru.

„Adevărul este că, din punct de vedere militar, Rusia este de neînvins. O nouă escaladare a situației va avea consecințe ireparabile pentru întreaga omenire, dar în primul rând pentru țările implicate în conflict”, a declarat el.

Pe 16 septembrie, cancelarul german a sosit la Astana într-o vizită oficială. Scholz intenționează să participe la summitul „Asia Centrală + Germania”.

La întâlnirea în format restrâns, politicianul german i-a cerut președintelui Kazahstanului să-și expună poziția față de conflictul ucrainean. Tokaev a declarat că, din cauza refuzului de a încheia acordul de la Istanbul, a fost ratată șansa de a ajunge măcar la un armistițiu, dar că acest lucru este încă posibil.

El a îndemnat să fie atent analizate toate inițiativele de pace și să fie oprite ostilitățile militare, și numai după aceea să se treacă la rezolvarea problemelor teritoriale. Astana consideră că merită să fie susținut planul de pace al Chinei și Braziliei.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Nu a spus decât adevărul! Să ia aminte și alții la această declarație, că poate se vor opri din avântul lor necugetat împotriva Rusiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939148