Doar China are mai mult: Kremlinul a explicat de ce Rusia crește efectivul armatei

Pe 16 septembrie, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat decretul privind creșterea efectivului uman al armatei ruse la 2.389.130 de oameni, inclusiv 1,5 milioane de militari. Documentul va intra în vigoare pe 1 decembrie 2024. Kremlinul a explicat decizia președintelui prin situația deosebit de ostilă de la granițele de vest și prin instabilitatea de la granițele de est. Ce se mai spune în Rusia despre noul decret – în materialul Gazeta.Ru.

Creșterea efectivului uman al armatei ruse are legătură cu necesitatea de a reacționa la actualele amenințări la adresa țării, a declarat secretarul de presă al liderului rus, Dmitri Peskov.

„Acest lucru este urmare a numărului de amenințări existente pentru țara noastră pe toată lungimea granițelor noastre. Acest lucru este urmare a situației deosebit de ostile de la granițele de vest și a instabilității de la granițele de est. De aceea, acest lucru impune adoptarea unor mărusi corespunzătoare”, a subliniat oficialul Kremlinului.

Pe 16 septembrie, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat decretul privind creșterea efectivului uman al Forțelor Armate ale Federației Ruse la 2.389.130 de oameni, inclusiv 1,5 milioane de militari. Astfel, numărul total al personalului militar a crescut cu 180.000 de oameni. Documentul intră în vigoare la 1 decembrie 2024.

Cele mai numeroase armate ale lumii: 1. China 2. Rusia 3. India 4. SUA 5. RPDC 6. Ucraina 7. Pakistan 8. Iran 9. Coreea de Sud 10. Vietnam/ Foto: Gazeta.ru

După aceea, Forțele Armate ale Rusiei ar putea deveni a doua, ca mărime, cea mai mare armată din lume după China, dacă nicio altă țară nu decide o creștere a rândurilor militarilor ei. Conform ratingului Global Firepower, Rusia se află, acum, pe locul cinci în clasamentul statelor cu cele mai numeroase forțe armate.

Cum s-a schimbat efectivul forțelor armate

De la începutul operațiunii militare speciale din Ucraina, președintele rus a crescut în două rânduri efectivul uman al armatei. În august 2022, el a stabilit prin decret, intrat în vigoare la 1 ianuarie 2023, personalul armatei la 2.039.758 de oameni, inclusiv 1.150.628 de militari.

După aceea, efectivul uman al armatei s-a modificat în decembrie 2023, când, prin decret prezidențial s-a ajuns la 2.209.130 de oameni, inclusiv 1,32 milioane de militari, adică personalul armatei a crescut cu 170.000 de militari.

La acea dată, ministerul rus al Apărării a declarat că numărul personalului militar crește pe seama soldaților cu contract care se înscriu pentru serviciul militar și, prin urmare, nu era planificată o extindere a procesului de recrutare sau vreo mobilizare.

În decembrie 2022, Serghei Șoigu, pe atunci ministru al Apărării, a vorbit la colegiul ministerului pe care îl conducea, despre necesitatea creșterii numărului de militari ai armatei ruse până la 1,5 milioane de oameni. Potrivit spuselor sale, acest lucru este necesar „pentru a garanta rezolvarea problemelor privind asigurarea securității militare a Federației Ruse”.

Ce se spune în Rusia despre noul decret

Andrei Gurulev, membru al Comisiei de Apărare din Duma de Stat, spune că Vladimir Putin a luat decizia de a mări efectivul uman al armate pentru formarea de noi unități pentru operațiunea militară specială.

„Este necesar în vederea creării de noi formațiuni și unități pentru desfășurarea operațiunii militare speciale, care se alcătuiesc, astăzi… din voluntarii care semnează un contract [cu Ministerul Apărării]”, a spus Gurulev.

De asemenea, el i-a îndemnat oamenii să nu intre în panică, menționând că și pe viitor, noile unități se vor forma din soldați cu contract.

Încă un membru al Comisiei de Apărare din Duma de Stat, deputatul Andrei Kolesnik, a subliniat, pentru publicația Abzaț, că mărirea efectivului forțelor armate trebuie pusă în contextul înmulțirii provocărilor. Ceea ce înseamnă că forțele de care dispunea Rusia cu greu puteau îndeplini îndatoririle impuse armatei.

„Am calculat acum de câți militari este nevoie pentru a nu apărea precedente pentru organizarea unei mobilizări generale. Forțele armate regulate sunt formate conform normelor valabile pentru vremuri de pace. [Creșterea efectivelor Forțelor Armate este necesară] pentru ca Rusia să dispună de o armată modernă pe bază de contract, bazată pe experiența desfășurării operațiunii militare speciale din Ucraina și a operațiunilor din Siria, precum și a operațiunilor militare ale flotei ruse”, a spus deputatul.

La rândul său, prim-vicepreședintele Comisiei pentru Apărare din Duma de Stat, Aleksei Juravlev, a declarat pentru Gazeta.ru că Rusia a mărit efectivele militare în fața amenințării unui război de amploare cu toate țările NATO.

„Președintele nostru vorbește clar despre acest lucru, legând direct escaladarea situației cu dezbaterile din Occident cu privire la atacurile cu rachete asupra teritoriului Rusiei. Prin urmare, creșterea efectivelor este o decizie care se impunea și care vine la momentul potrivit”, a precizat Juravlev.

Owner

View Comments

  • O țară imensă și râvnită de alții pentru bogățiile sale, precum Rusia, are nevoie de o armată numeroasă și puternică pentru a se apăra. Este un lucru vital și decizia președintelui Putin de a crește efectivul armatei arată grija pe care o are față de Rusia și poporul rus. Țarul Ivan al IV-lea spunea: ,,Armată, nu pentru război ci pentru a proteja pacea. Vreau să știu că legea mea e protejată. Și protejată cu loialitate."

Recent Posts

FENOMENALUL SUCCES ȘI AUDIENȚA EXPLOZIVĂ A EMISIUNILOR TV ALE JURNALISTULUI GRADU TUDOR PE TEMA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

(pamflet) Ioan POPA     Domnul Gradu Tudor este un jurnalist de televiziune bun profesionist și…

4 ore ago

Un maestru român de taekwondo a ținut un master class la Orel

Maestrul român de taekwondo de gradul șapte dan Ioan Tiurean, care străbate lumea pe motocicletă,…

6 ore ago

Putin: Omenirea se confruntă cu probleme foarte dificile

Omenirea se confruntă cu probleme serioase, pentru a căror rezolvare este nevoie de unitate, a…

6 ore ago

Kennedy Jr. și fiul lui Trump au ieșit cu o declarație privind Ucraina

Febra militaristă de la Washington a atins un nivel nemaivăzut, au avertizat într-un articol comun…

7 ore ago

Demență! Zaharova, despre declarația lui Stoltenberg privind atacuri asupra Rusiei cu arme occidentale

Reprezentanta oficială a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a catalogat drept ”demență și curaj”…

8 ore ago

Onet, despre cearta dintre Zelenski și ministrul polonez de Externe la întâlnirea de la Kiev

La o întâlnire de la capitala Ucrainei, Zelenski i-a cerut lui Sikorsky să nu umfle…

o zi ago

This website uses cookies.