Hot News
Putin a mărit efectivul uman al armatei ruse
17/09
Fostul premier al Italiei: Guvernul are o poziție ipocrită în privința Ucrainei
17/09

Ucraina pregătește o nouă provocare pentru Rusia

Foto: newsbash.ru

La sugestia Statelor Unite, Ucraina pregătește înscenarea unui atac cu rachete, comis, chipurile, de Rusia asupra unei instituții pentru copii situate pe teritoriul controlat de forțele ucrainene, informează Kommersant, citând Serviciul de Informații Externe al Rusiei (SVR).

Este vorba despre un spital sau o grădiniță. Kievul speră ca, astfel, să mai ridice moralul trupelor ucrainene, să justifice ridicarea de către Occident a restricțiilor privind utilizarea rachetelor în adâncimea teritoriului Rusiei și să atragă susținerea țărilor Sudului global, precizează susrsa citată.

SVR consideră că „numeroasele provocări” ale Ucrainei au condus la faptul că puțini oameni din lume cred în „inocența autorităților ucrainene”. Printre aceste provocări, serviciul rus a numit o rachetă care a lovit clădirea spitalului Ohmatdet din Kiev în iulie 2024. Ministerul rus de Externe a raportat că o rachetă trasă de Forțele Armate ale Ucrainei din sistemul occidental anti-rachetă NASAMS a căzut pe spital.

SVR a adăugat că Statele Unite intenționează să folosească provocarea pentru a spori presiunea asupra Iranului și Coreei de Nord, acuzând aceste țări că furnizează rachete balistice Federației Ruse.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Cea mai ascunsă în om e prostia. SUA folosesc Ucraina împotriva Rusiei. Să nu-ți dai seama nici acum că ești manipulat pentru interese americane, înseamnă că ți-ai pierdut și ultimul neuron. Guvernul american acționează conform proverbului indian: ,,Dacă ți-ai cumpărat câine, de ce să latri singur?” Acest principiu îl aplică nu doar în cazul Ucrainei, ci în toate situațiile politice sau militare, în care îi folosesc pe cei mici pe post de lătrători. Nu vor uita să dea vina pe Rusia și pe Vladimir Putin. Tipic american!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2938856