Categories: MilitarRusia si lumea

Fostul premier al Italiei: Guvernul are o poziție ipocrită în privința Ucrainei

Fostul premier al Italiei, liderul formațiunii de opoziție Movimento 5 Stelle, Giuseppe Conte, a definit drept ipocrită poziția Guvernului italian cu privire la furnizarea de ajutor militar Ucrainei, relatează RIA Novosti.

Anterior, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că țările NATO dezbat acum nu doar posibila utilizare de către Kiev a armelor occidentale cu rază lungă de acțiune, dar că ele adoptă, de fapt, o decizie privind implicarea directă în conflictul din Ucraina. O participare directă a țărilor occidentale în conflictul ucrainean va schimba esența acestuia, astfel că Rusia va fi obligată să ia decizii pornind de la amenințările astfel create pentru ea, a adăugat el.

„Consider că poziția guvernului este ipocrită. Ea (premierul George Meloni – n.r.) nu poate trimite arme introducând restricții privind utilizarea lor”, a spus Conte, numind acțiunile premierului drept ostilitate timidă.

Conte, care a supus unor critici aspre politica guvernului de susținere militară a Ucrainei și care s-a pronunțat împotriva unor noi livrări de arme destinate Kievului, a adăugat că Europa nu a acționat și situația a revenit la perspectiva unui conflict global fără posibilitatea de a construi un orizont al păcii și securității.

Reprezentanții guvernului italian s-au pronunțat în repetate rânduri împotriva anulării interdicției, pentru armata ucraineană, de a ataca teritoriul Rusiei. Ministrul italian de Externe, vicepremierul Antonio Tajani, a subliniat anterior că Italia furnizează Kievului arme care ar trebui folosite în țară și îl ține sub control.

Italia a aprobat nouă pachete de ajutoare militare pentru Ucraina. Lista armelor italiene furnizate Kievului este secretizată, dar în ultimul dintre decrete, adoptat în iunie, era prevăzut și un al doilea sistem de apărare aeriană Samp-T.

Rusia consideră că livrările de arme către Ucraina împiedică reglementarea, implică direct țările NATO în conflict și este un joc periculos. Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a precizat că orice încărcătură care conține arme pentru Ucraina va deveni o țintă legitimă pentru Rusia. Potrivit acestuia, Statele Unite și NATO sunt direct implicate în conflict, nu numai prin furnizarea de arme, ci și prin pregătirea militrilor în Marea Britanie, Germania, Italia și în alte țări. Kremlinul a afirmat că pomparea de arme occidentale în Ucraina nu contribuie la negocieri și va avea un efect negativ.

Owner

View Comments

  • Ipocrit este întreg Occidentul, în frunte cu SUA. Se pompează mereu armament Ucrainei, deși este o cauză pierdută. Armele din Ucraina au dispărut sau au fost furate în proporție de 40%. Livrarea armamentului greu reprezintă o mega-afacere pentru americani și pentru cei care contribuie la această spălare de bani și de îmbogățire a unor afaceriști. Ucraina va deveni un alt Vietnam al Statelor Unite, doar că de data asta Rusia și China sunt partenere, iar NATO și UE sunt într-o situație jalnică. Grija SUA nu este aceea de a reconstrui Ucraina, ci de a reabilita poziția NATO. Dar, cu ce? Datoria uriașă a SUA este enormă și se confruntă cu grave probleme economice. Nu poate fi vorba de un ,,Plan Marshall." Totul se reduce la bani și afaceri profitabile cu armament.

Recent Posts

Demență! Zaharova, despre declarația lui Stoltenberg privind atacuri asupra Rusiei cu arme occidentale

Reprezentanta oficială a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a catalogat drept ”demență și curaj”…

o oră ago

Onet, despre cearta dintre Zelenski și ministrul polonez de Externe la întâlnirea de la Kiev

La o întâlnire de la capitala Ucrainei, Zelenski i-a cerut lui Sikorsky să nu umfle…

22 de ore ago

Doar China are mai mult: Kremlinul a explicat de ce Rusia crește efectivul armatei

Pe 16 septembrie, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat decretul privind creșterea efectivului uman al…

23 de ore ago

Politico: Zalujnîi a considerat o aventură invadarea Regiunii Kursk

Înainte de operațiunea Ucrainei în Regiunea Kursk, fostul comandant șef al Forțelor Armate ale Ucrainei,…

o zi ago

Tokaev i-a spus lui Scholz că Rusia este de neînvins

Din punct de vedere militar, Rusia este de neînvins, a declarat președintele Kazahstanului, Kassîm-Jomart Tokaev,…

o zi ago

„Planul lui Trump pentru Ucraina” mulțumește prin adecvare

Dmitri BAVÎRIN, Vzgliad Promisiunea lui Donald Trump de a pune capăt conflictului militar din Ucraina…

2 zile ago

This website uses cookies.