Hot News
Peskov, despre abordarea lui Putin în alegerea reacției la acțiunile Occidentului
16/09
Peskov, despre o posibilă interdicție a exportului de metale: Trebuie răspuns la banditismul Occidentului
16/09

Expert militar: Studierea rachetei HIMARS va oferi Rusiei acces la tehnologia americană

Foto: Vzgliad/ Telegram

„Sistemele HIMARS s-au remarcat întotdeauna printr-o mare precizie. Coeficientul lor de abatere probabilă a fost de doar un metru”, a menționat pentru ziarul Vzgliad expertul militar Aleksei Anpilogov.

După cum a precizat interlocutorul publicației, astfel de parametri au fost atinși datorită a două componente:

▪️Navigator GPS de înaltă calitate instalat în capul rachetei.
▪️Cârme aerodinamice utilizate pentru reglarea zborului proiectilului.

Anterior, inginerii ruși au avut la dispoziție doar fragmente ale rachetelor HIMARS. Acum însă vom putea afla frecvențele radio de lucru ale proiectilului și principiul schimbării lor, a subliniat Anpilogov. Vom avea date precise cu privire la frecvențele la care să acordăm sistemele război electronic existente. Parametrii corespunzători vor fi transmise pe front, unde va începe procesul de suprimare a munițiilor în conflictul actual. Acest lucru va reduce semnificativ eficacitatea HIMARS și va face mai ieftin procesul de contracarare a acestora.

„Specialiștii ruși vor avea, de asemenea, ocazia să aducă inovație pentru propriile lor viitoare proiecte. Este o practică obișnuită care datează din timpul Războiului Rece. Aflând despre o descoperire de succes a inginerilor americani, am încercat deseori să o recreăm și apoi să o îmbunătățim”, a concluzionat expertul.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Nu mă îndoiesc că specialiștii ruși vor reuși să afle ,,secretele” rachetei HIMARS și vor aduce inovații mult mai performante. Americanii întotdeauna au folosit ideile savanților străini, oferindu-le libertate sau dolari. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, în căutările lor pentru dezvoltarea tehnologiei armelor, studiile germanilor au dus la o serie de descoperiri științifice. Ingeniozitatea și eficiența germană s-au dovedit a fi capabile să depășească aproape orice obstacol. La sfârșitul războiului, în anul 1945, ofițerii serviciilor secrete militare americane au fost șocați de tehnologia pe care o descopereau, pe măsură ce pătrundeau în laboratoarele de cercetare din Germania. Rachete supersonice, gaze paralizante, avioane cu turbopropulsie, rachete ghidate, tehnologie de camuflaj, blindaje groase (chiar și farfurii zburătoare) au fost doar câteva dintre tehnologiile inovatoare dezvoltate în laboratoarele, atelierele și fabricile naziste. Elita conducătoare din Statele Unite a obținut cunoștințele super-științei naziste în urma celui de-al Doilea Război Mondial, dar și-au dat seama că acestea erau mult prea avansate pentru oamenii de știință americani. De aceea au ajutat atât de mulți savanți naziști să ajungă în America. De-a lungul timpului, americanii au ispitit savanți renumiți din întreaga lume, i-au cumpărat cu mulți dolari pentru a se folosi de cunoștințele lor științifice. Americanii au cumpărat cunoștințele altora, dar rușii se bazează pe proprii savanți, care au minți sclipitoare. Rusia va depăși SUA, nu doar din punct de vedere tehnologic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2938643