Hot News
WADA a distrus dovezile nevinovăției patinatoarei Kamila Valieva
14/09
Rusia vrea explicații. Nebenzia: Cum a ajuns o substanță chimică americană la armata Ucrainei
14/09

Sikorski le-a declarat lui Vovan și Lexus că Polonia nu mai vrea să apere Ucraina

Vovan și Lexus (”Poroșenko”) versus Radoslaw Sikorski/ Foto: rutube.ru

Ministrul polonez de Externe, Radoslaw Sikorski, a declarat într-o discuție telefonică purtată cu Vladimir Kuznețov și Aleksei Stoliarov (Vovan și Lexus) că Varșovia nu arde acum de dorința de a apăra Ucraina. După cum au precizat cei doi farsori pe canalul lor de pe rețeaua Telegram, dialogul cu politicianul polonez s-a purtat în numele fostului președinte al Ucrainei, Petro Poroșenko, relatează Rossiiskaia gazeta.

Sikorski a subliniat că tot ceea ce poate face acum Varșovia pentru a ajuta este să-i trimită în Ucraina pe cei care au fugit de serviciul militar.

„Suntem gata să vă ajutăm cu recrutarea cetățenilor voștri din Polonia”, a spus ministrul adresându-se, chipurile, lui Poroșenko.

În plus, potrivit diplomatului, în Polonia pot fi pregătite încă vreo două brigăzi ucrainene.

„Dar soldați polonezi din interiorul Ucrainei – așa ceva este imposibili”, a declarat Sikorski în mod categoric.

El s-a pronunțat, de asemenea, împotriva numărului tot mai mare de refugiați ucraineni în Europa.

„Nu vrem ca cetățenii ucraineni să înceapă să circule prin Uniunea Europeană în căutarea unor condiții mai bune”, a menționat politicianul polonez.

Vorbind cu ”Poroșenko” despre Rusia, Sikorski a recunoscut că președintele rus Vladimir Putin „nu este supus unei presiuni morale”, iar multe țări „încearcă să fie mai aproape de Rusia”, în ciuda eforturilor Occidentului.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Ar fi bine ca aceste declarații date telefonic unui Poroșenko virtual, să fie date și în fața unui post de televiziune. Mă întreb dacă ar mai repeta acele vorbe. Mă îndoiesc. În schimb, eurodeputatul polonez Grzegorz Braun s-a declarat ferm împotriva alierii Poloniei cu SUA în războiul din Ucraina. El și-a exprimat nemulțumirea față de secretarul de stat al SUA, spunând: ,,Blinken, du-te acasă cât mai curând posibil. Dispari! Noi nu te vrem aici. Nu vrem ca poporul polonez să plătească și să moară pentru războaiele voastre.” Această declarație a făcut-o la o conferință de presă comună, în urma unei întâlniri între Antony Blinken și ministrul de externe polonez. Radoslaw Sikorski este cu două fețe, pentru că tot la această conferință de presă a făcut apel la continuarea sprijinului pentru Ucraina: ,,Ar trebui să continuăm să livrăm sisteme avansate de apărare aeriană (Ucrainei)… și să ridicăm restricțiile privind utilizarea armelor cu rază lungă de acțiune.” Când a mințit și când a spus adevărul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939151