Hot News
Sikorski le-a declarat lui Vovan și Lexus că Polonia nu mai vrea să apere Ucraina
14/09
Riabkov: Peste 20 de lideri de țări vin la summitul BRICS de la Kazan
14/09

Rusia vrea explicații. Nebenzia: Cum a ajuns o substanță chimică americană la armata Ucrainei

Vasili Nebenzia/ Foto:: alekseygraf.livejournal.com

Rusia așteaptă clarificări din partea Statelor Unite despre cum a ajuns în mâinile luptătorilor ucrainean substanța chimică otrăvitoare BZ produsă în SUA, a declarat reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, citat de RIA Novosti.

„Încă mai așteptăm din partea Statelor Unite – țară pe teritoriul căreia se află, în prezent, singura de pe planetă producție experimentală de BZ, clarificări despre cum această substanță a ajuns la dispoziția sabotorilor ucraineni din Regiunea Zaporojie a Federației Ruse”, a spus Nebenzi la o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU.

Partea rusă înregistrează cu atenție incidentele chimice care demonstrează o încălcare de către Ucraina a obligațiilor sale ce decurg din Convenția privind interdicția armelor chimice și efectuează investigații, a adăugat diplomatul rus.

„Pe măsură ce procedurile anchetei avansează în această chestiune, precum și în alte cazuri de utilizare a unor substanțe chimice toxice și arme chimice de către Ucraina, Federația Rusă va continua să informeze atât Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice, cât și Consiliul de Securitate al ONU”, a rezumat reprezentantul permanent al Federația Rusă.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Cum să ajungă? Simplu: le-a dat-o. Așa cum le-a dat armament, militari, mercenari, dolari. Nu vă așteptați ca SUA să explice acest fapt. Statele Unite au demonstrat de atâtea ori că nu răspund în fața nimănui, că pot încălca toate legile pământului fără a fi sancționate, că sunt mai presus de lege.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2938646