Putin a luat cuvântul la Forumul Culturilor Unite
13/09WADA a distrus dovezile nevinovăției patinatoarei Kamila Valieva
14/09Casa Albă ia în serios avertismentele Rusiei cu privire la atacurile cu arme occidentale
Statele Unite iau în serios avertismentele Rusiei cu privire la consecințele ridicării restricțiilor privind utilizarea de către Ucraina a armelor americane, a declarat John Kirby, coordonatorul pentru comunicații strategice al Consiliului de Securitate Națională al Casei Albe, relatează Rossiiskaia gazeta.
„Le luăm în serios”, a spus el.
În același timp, Kirby susține că, atunci când iau decizii, Statele Unite se ghidează după „calculele lor proprii”.
În ajun, președintele Vladimir Putin a calificat drept o înlocuire a noțiunilor discuțiile din Occident dacă ar trebui să i se permită Ucrainei să lanseze atacuri cu arme occidentale de mare precizie în profunzimea teritoriului Rusiei. În opinia lui, întrebarea este alta: dacă NATO va avea sau nu participare directă la conflict.
Șeful statului a subliniat că, în cazul în care Kievul va primi aprobare, acest lucru va însemna o participare directă a țărilor NATO, a Statelor Unite și Europei în războiul din Ucrainei.
A ignora o astfel de afirmație este, cel puțin, nesăbuit. Occidentul a auzit vorbele lui Vladimir Putin despre utilizarea de către Ucraina a armelor occidentale cu rază lungă de acțiune, în special, despre faptul că regimul de la Kiev este în mod clar incapabil să le folosească singur, fără ajutor extern.
„Declarația făcută de Putin este foarte importantă. Ea este extrem de clară, lipsită de ambiguitate și nu permite nicio dublă lectură. Nu avem nicio îndoială că această declarație a ajuns la destinatarii săi”, a comentat purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov.
Pentru cei mai neînțelegători, reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, a prezentat încă o dată situația, menționând că acest lucru nu schimbă fundamental nimic pentru Moscova în relațiile sale cu Kievul. Cu Occidentul, este o altă problemă.
„Nu va mai fi posibil pentru colegii noștri occidentali să se scutească de responsabilitate și să arunce toată vina asupra Kievului. După cum știm, utilizarea unor astfel de arme este posibilă numai dacă avem acces la informații de la sateliții SUA și UE. De fapt, nu este vorba despre a permite Kievului să lovească întregul teritoriu al Rusiei cu arme cu rază lungă de acțiune, ci despre a decide, direct în Occident, asupra țintelor pentru lovituri. Faptul că naționaliștii ucraineni vor apăsa în mod formal butonul nu joacă niciun rol”, a spus Nebenzia.
Între timp, atenția presei se concentrează asupra discuțiilor dintre președintele american și premierul britanic. The New York Times consideră că Biden este la un pas de a permite Ucrainei să lanseze rachete occidentale cu rază mai de acțiune adânc în Rusia, dar nu cu arme americane, ci cu cele britanice cu piese americane. The Guardian scrie, de asemenea, despre acest lucru, menționând, cu toate acestea, că nu trebuie să ne așteptăm la declarații către mass-media pe această temă, iar permisiunea de a folosi același Storm Shadow va fi cunoscută doar atunci când lovitura va fi efectuată.
T
3 Comments
Putin a ridicat doar o sprânceană și s-a dus dracului planul de victorie a cocainomanului de la Kiev.
Ieri, înaintea întâlnirii cu premierul britanic Keir Starmer, președintele Biden a dat de înțeles că amenințările președintelui Putin ar fi ,,apă de ploaie.” Pe declarațiile lui Biden nu te poți baza, dar nici pe ceea ce spune Kirby. La Casa Albă sunt prea multe minți putrede. Cert este că președintele Putin a dat dovadă de răbdarea lui Iov și de înțelepciunea lui Solomon. Înțelepciunea îl va însoți până la sfârșit, dar răbdarea are și ea o limită. De atâtea ori SUA și Occidentul au fost avertizate să se potolească, apoi Vladimir Putin a recurs la amenințări verbale. Dacă aceste amenințări li se par o cacealma, este vina celor care le ignoră. Decizia iresponsabilă de a ataca Rusia cu rachete cu rază lungă de acțiune nu va rămâne fără răspuns. Serghei Markov, specialist în științe politice și fost consilier al președintelui Putin, a afirmat că primele ținte ale Rusiei în caz de război cu NATO vor fi bazele avioanelor F-16 din România și Polonia, nu aerodromurile ucrainene. România a început instruirea piloților ucraineni pe avioanele F-16 și a semnat recent un contract prin care va cumpăra din SUA 32 de avioane F-35 pentru suma de 6,4 miliarde de dolari. O nimica toată, un mărunțiș! Primul avion va fi livrat cel târziu în anul… 2031. În ritmul ăsta, înseamnă că restul vor fi livrate până în 2231. Dar nu-i nimic, români, dormiți liniștiți. NATO, SUA, F-16 și F-35 veghează pentru voi! Rusia a trecut de faza amenințărilor verbale. E timpul acțiunii. În condițiile actuale, președintele Putin nu-și permite să ezite. Și nici nu trebuie.
Iar după lovitura vine Armaghedonul!