Categories: Esential-FrontPage

Avertisment. Putin, despre consecințele atacurilor asupra Rusiei cu arme cu rază lungă de acțiune

Folosirea unor astfel de arme ar însemna că țările NATO sunt în război cu Rusia, a spus președintele

Folosirea armelor occidentale cu rază lungă de acțiune pentru atacuri asupra Rusiei „va însemna că țările NATO, Statele Unite și țările europene sunt în război cu Rusia”, a declarat președintele Vladimir Putin într-un interviu acordat postului de televiziune ”Rossia 1 ”.

Potrivit spuselor sale, Ucraina nu este capabilă să lanseze singură astfel de atacuri, acest lucru fiind posibil doar dacă sunt folosite datele transmite de sateliții NATO, informații pe care Ucraina nu le are. În plus, doar militarii Alianței pot introduce în dispozitivul rachetei misiunile de zbor.

„Este vorba de a lua o decizie că țările NATO participă sau nu direct într-un conflict militar”, a spus președintele.

Potrivit lui Putin, dacă decizia va fi luată, ea va schimba însăși esența, natura conflictului, pentru că va însemna că țările NATO sunt în război cu Rusia.

„Iar dacă este așa, atunci, ținând cont de schimbarea conflictului în chiar esența lui, vom lua decizii adecvate pornind de la acele amenințări care vor fi create pentru noi”, a adăugat el.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut în repetate rânduri partenerilor occidentali să permită lansarea de atacuri cu rachete de înaltă precizie furnizate Ucrainei în adâncimea teritoriului rus, spunând că acest lucru resprezintă o necesitate militară. Cu toate acestea, Statele Unite au limitat Kievul această posibilitate, Casa Albă subliniind că poziția ei în această chestiune rămâne neschimbată.

Pe 10 septembrie, înainte de a ajunge la Kiev, pentru întâlnire cu Zelenski, Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a anunțat că o astfel de schimbare a politicii în această chestiune ar putea fi pusă în discuție.

A doua zi, pe 11 septembrie, ziarul The Guardian a scri, citând surse din guvernul britanic, că Londra a decis deja să permită Ucrainei să lanseze rachete de croazieră Storm Shadow împotriva unor ținte de pe teritoriul Rusiei.

La începutul verii, Kirill Budanov, șeful Direcției Principale de Informații din Ucraina, recunoștea că armata țării lovește deja adânc în Rusia cu arme occidentale. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat în mai că armele americane sunt deja folosite pentru atacuri în afara zonei de luptă. Potrivit președintelui Putin, loviturile ucrainene cu arme occidentale pe teritoriul Rusiei sunt „aproape de agresiune”

În timpul invaziei în Regiunea Kursk, armata ucraineană a folosit tancuri britanice Challenger 2, a informat Sky News. Reprezentantul permanent adjunct al Rusiei la ONU, Dmitri Polianski, a vorbit, de asemenea, despre utilizarea armelor occidentale în zona de frontieră a Regiunii Kursk. Ministerul rus al Apărării a raportat în mod repetat încercări de a ataca Crimeea cu folosirea rachetelor Storm Shadow. Belgorod a fost lovit cu un sistem de rachetă cu lansare multiplă RM-70 Vampire de fabricație cehă.

Musk, despre declarația lui Putin privind participarea Occidentului la conflict

Miliardarul Elon Musk s-a declarat îngrijorat de declarația lui Putin despre participarea directă a Occidentului la conflictul din Ucraina

Într-o postare pe rețeaua X, omul de afaceri a comentat pe rețeaua spusele liderului de la Kremlin referitoare la participarea directă a Occidentului la conflictul din Ucraina, exprimându-și îngrijorarea cu privire la ceea ce se întâmplă, transmite RIA Novosti. „Am un sentiment rău despre asta”, a scris Musk.

„Am un sentiment rău despre asta”, a scris Musk ca reacție la un fragment din înregistrarea video a interviului lui Putin postat pe rețeaua X și în care liderul rus a anunțat că țările NATO discută despre posibilitatea participării la conflictul din Ucraina.

Antreprenorul scris în postare că, în acest weekend, președintele american Joe Biden și vicepreședintele Kamala Harris vor „începe Al Treilea Război Nondial”, autorizând atacuri în profunzimea teritoriului rus. Potrivit acestuia, secretarul de stat al SUA Antony Blinken va anunța că SUA „au dat Ucrainei voie” să lanseze atacuri asupra Rusiei folosind rachete de fabricație occidentală.

Fondatorul serviciilor de partajare de fișiere Megaupload și Mega, Kim Schmitz, cunoscut sub numele de Kim Dotcom, a reacționat la declarația lui Musk, afirmând că este de acord cu punctul acestuia de vedere.

Owner

View Comments

  • SUA și NATO sunt și acum în război cu Rusia! Folosirea armelor cu rază lungă de acțiune ar însemna doar aducerea acestui război la un alt nivel. Deciziile pe care TREBUIE să le ia Rusia sunt de natura celor care vor pune capăt definitiv acestui conflict. Cred că se pune o altă problemă: cine va fi mai iute de mână? Sper că Rusia. Pentru că nu mai există nici o intenție din partea adversarilor de a negocia sau a dori pacea. Aceste intenții sunt doar din partea Rusiei. Ceilalți au în gând doar războiul. Prin urmare, Rusia nu este datoare să se justifice nimănui pentru ceea ce va trebui să facă, la un moment dat. Este în joc supraviețuirea Rusiei, ca stat. Părintele Zosima din romanul ,,Frații Karamazov" spunea că ,,Izbăvirea Rusiei se află în mâinile poporului rus." Iar poporul rus este alături de președintele Putin, chiar dacă ar lua o decizie radicală.

Recent Posts

Demență! Zaharova, despre declarația lui Stoltenberg privind atacuri asupra Rusiei cu arme occidentale

Reprezentanta oficială a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a catalogat drept ”demență și curaj”…

o oră ago

Onet, despre cearta dintre Zelenski și ministrul polonez de Externe la întâlnirea de la Kiev

La o întâlnire de la capitala Ucrainei, Zelenski i-a cerut lui Sikorsky să nu umfle…

23 de ore ago

Doar China are mai mult: Kremlinul a explicat de ce Rusia crește efectivul armatei

Pe 16 septembrie, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat decretul privind creșterea efectivului uman al…

23 de ore ago

Politico: Zalujnîi a considerat o aventură invadarea Regiunii Kursk

Înainte de operațiunea Ucrainei în Regiunea Kursk, fostul comandant șef al Forțelor Armate ale Ucrainei,…

o zi ago

Tokaev i-a spus lui Scholz că Rusia este de neînvins

Din punct de vedere militar, Rusia este de neînvins, a declarat președintele Kazahstanului, Kassîm-Jomart Tokaev,…

o zi ago

„Planul lui Trump pentru Ucraina” mulțumește prin adecvare

Dmitri BAVÎRIN, Vzgliad Promisiunea lui Donald Trump de a pune capăt conflictului militar din Ucraina…

2 zile ago

This website uses cookies.