Hot News
Putin intenționează să limiteze exportul de uraniu, titan și nichel
12/09
Presa turcă: Ucraina încearcă să atragă teroriști în operațiunile împotriva Rusiei
12/09

Zaharova: Regiunile Rusiei nu fac obiectul negocierilor privind Ucraina

Crimeea. Pe faleza Ialtei/ Foto: RIA Novosti

Reprezentanta oficială a Ministerului Afacerilor Externe a comentat declarația președintelui Turciei, potrivit căruia restituirea Crimeii Ucrainei este o cerință a dreptului internațional, informează TASS.

Toate entitățile federale care intră în componența Rusiei nu pot fi obiect de negocieri privind Ucraina, a declarat la un briefing purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse, Maria Zaharova.

„Regiunile Rusiei reprezintă teritoriul Federației Rse – citiți Constituția noastră – și nu constituie obiect al vreunor negocieri”, a spus ea, comentând declarația președintel Turciei, Recep Tayyip Erdogan, conform căreia restituirea Crimeii Ucrainei ar fi o cerință a dreptului internațional.

Zaharova a atras atenția că Rusia aude astfel de declarații de la diverși reprezentanți ai Turciei: de la cele mai înalte eșaloane ale puterii, până la comunitatea de experți. „În toți acești ani, noi am adus la cunoștința părții turce poziția noastră prin canale oficiale, inclusiv și public”, a adăugat diplomata.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Trimiteți-i lui Erdogan o copie tradusă în limba turcă a Tratatului din 1774 de la Kuchuk-Kainardzhi, încheiat după războiul ruso-turc, în care se stipulează imposibilitatea transferului Crimeii către o terță parte, adică Crimeea rămâne ,,sub stăpânirea deplină, perpetuă și incontestabilă” a Imperiului Rus (articolele XVIII-XX). Dacă Hrușciov a făcut o tâmpenie, nu e cazul ca Erdogan să vorbească prostii. L-am crezut mai luminat la minte. Dar, poate, e doar uituc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2937951