Hot News
Presa turcă: Ucraina încearcă să atragă teroriști în operațiunile împotriva Rusiei
12/09
ABC: Zelenski i-a predat lui Blinken planul de utilizare a rachetelor pentru atacuri asupra Rusiei
12/09

Peskov, despre acțiunile Occidentului în Ucraina

Moscova, Kremlinul/ Foto: RIA Novosti

Acțiunile Occidentului pe direcția ucraineană confirmă, o dată în plus, că operațiunea militară specială este justificată și necesară, a declarat jurnaliștilor secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, scrie RIA Novosti.

„Fiecare asemenea decizie adoptată de Occidentul colectiv și atribuită apoi Ucrainei, reprezintă încă o confirmare a faptului că operațiunea militară specială este justificată, necesară și fără alternative”, a spus Peskov, întrebat fiind care va fi răspunsul Rusiei dacă Statele Unite permit Kievului să lanseze atacuri cu arme cu rază lungă de acțiune pe teritoriul Rusiei.

Anterior, președintele american Joe Biden a declarat reporterilor că în Statele Unite se lucrează la problema de a permite Ucrainei să folosească armele cu rază lungă de acțiuni care i-au fost livrate pentru a lansa atacuri în adâncimea teritoriului Rusiei.

Președintele Vladimir Putin a declarat anterior că reprezentanții țărilor NATO trebuie să conștientizeze „cu ce se joacă” atunci când vorbesc despre planuri de a permite Kievului să atace ținte aflate adânc în interiorul teritoriului rus cu ajutorul sistemelor de rachete puse la dispoziția armatei ucrainene de Occident.

Comentând, la rândul său, un posibil răspuns al Rusiei la noile atacuri asupra teritoriului țării, Peskov a precizat că acest lucru este știut de șeful statului și de militarii, „care adoptă contramăsuri corespunzătoare și se pregătesc pentru ele”.

Rusia consideră că livrările de arme către Ucraina împiedică procesul de reglementare și implică direct țările NATO în conflict. Șeful MAE rus, Serghei Lavrov, a precizat că orice încărcături care conțin arme pentru Kiev vor deveni țintă legitimă pentru Rusia. Potrivit spuselor sale, Statele Unite și NATO participă direct la conflict, nu doar prin livrări de arme, dar și prin pregătirea de cadre în Marea Britanie, Germania, Italia și în alte țări. Kremlinul a declarat că pomparea de arme în Ucraina nu contribuie la negocieri.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Operațiunea militară din partea Rusiei nu este doar justificată și necesară, ea trebuie să fie mult mai fermă. Mai pe scurt: să terminați cât mai urgent cu ei, să faceți curățenie generală și să aduceți liniștea în zonă. Și asta, cu orice preț și prin orice mijloace. E timpul să treceți Rubiconul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2937951