Categories: MilitarRusia si lumea

ABC: Zelenski i-a predat lui Blinken planul de utilizare a rachetelor pentru atacuri asupra Rusiei

Volodimir Zelenski i-a înmânat Secretarului de stat american, Antony Blinken, planul posibilei utilizări a rachetelor occidentale cu rază lungă de acțiune pentru a ataca Rusia și o „listă cu eventuale ținte”, dar decizia de ridicare a restricțiilor privind folosirea armelor americane livrate armatei Ucrainei nu a fost luată încă, a anunțat postul de televiziune ABC, citând, sub acoperirea anonimatului, un conslider al liderului de la Kiev, scrie AiF.

Miercuri, Zelenski s-a întâlnit, la Kiev, cu Blinken și cu ministrul britanic de externe, David Lammy. Agenția Bloomberg a anunțat că, înainte de a lua o hotărâre privind respectivele restricții, Washingtonul vrea de la Zelenski o strategie detaliată pentru atacuri în profunzimea teritoriului rus.

„Zelenski i-a înmânat lui Blinken un plan detaliat despre modul în care Ucraina poate folosi rachete cu rază lungă de acțiune pentru atacuri asupra Rusiei și i-a dat o listă de ținte posibile”, se arată în articolul postului de televiziune menționat.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat anterior că țările NATO trebuie să fie conștiente de „cu ce se joacă” atunci când se pregătesc să permită forțelor armate ucrainene să lanseze rachete occidentale cu rază lungă de acțiune pe teritoriul Rusiei. Șeful Comisiei pentru Politica Informațională a Consiliului Federației, Aleksei Pușkov, consideră că Occidentul va decide lansarea unor astfel de atacuri în viitorul apropiat.

Owner

View Comments

  • Comediantul ratat a ajuns să dea indicații? În ce hal a ajuns lumea asta! Soarta planetei se află în mâinile unui senil de la Washington și a unui drogat de la Kiev. Când vezi atâta prostie și mediocritate îți vine să strigi, așa cum o făcea servitorul lui Oblomov, Zahar, fiind exasperat de stăpânul său: ,,Doamne, Maică Precistă! Când o să mă strângă odată Dumnezeu de pe lumea asta?"

  • E clar ca prin aceasta permisiune, NATO devine parte beligeranta. Pentru ca Ucraina nu poate utiliza aceste rachete fara sprijinul logistic si tehnic al NATO. Ucraina va fi un simplu executant. Decizia se muta la statele membre NATO. Ceea ce va duce la o riposta fara precedent a Rusiei. Si iata cum am ajuns in pragul celui de al III-lea razboi mondial.

Recent Posts

„Planul lui Trump pentru Ucraina” mulțumește prin adecvare

Dmitri BAVÎRIN, Vzgliad Promisiunea lui Donald Trump de a pune capăt conflictului militar din Ucraina…

6 ore ago

Expert militar: Rusia are o armă secretă non-nucleară care face orașele praf și pulbere

Pe lângă armele nucleare, Rusia este capabilă să facă inamicul praf și pulbere cu alte…

12 ore ago

Fostul premier al Italiei: Guvernul are o poziție ipocrită în privința Ucrainei

Fostul premier al Italiei, liderul formațiunii de opoziție Movimento 5 Stelle, Giuseppe Conte, a definit…

13 ore ago

Ucraina pregătește o nouă provocare pentru Rusia

La sugestia Statelor Unite, Ucraina pregătește înscenarea unui atac cu rachete, comis, chipurile, de Rusia…

13 ore ago

Putin a mărit efectivul uman al armatei ruse

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a mărit numărul de persoane al Forțelor Armate, al cărui efectiv…

15 ore ago

MAE rus: Acțiunile SUA împotriva presei ruse nu vor rămâne fără răspuns

Statele Unite continuă politica de reprimare a disidenței, a declarat purtătoarea de cuvânt a ministerului…

o zi ago

This website uses cookies.