Hot News
Putin a acuzat SUA că provoacă o cursă a înarmării
10/09
Autoritățile moldovenești au acuzat Biserica Ortodoxă locală de legături cu Rusia
11/09

Politolog: În Ucraina, Zelenski a creat un sistem post-feudal al puterii

Volodimir Zelenski/ Foto: Kommersant

Politologul ucrainean Igor Reiterovici a calificat sistemul creat în Ucraina de președintele țării, Volodimir Zelenski, drept post-feudal, relatează Lenta.ru.

„Igor Reiterovici consideră că astăzi funcționează un sistem post-feudal care a înlocuit vechea oligarhie”, scrie publicația elvețiană Neue Zurcher Zeitung, care l-a intervievat pe analistul ucrainean. În opinia acestuia, apropiații liderului ucrainean împart responsabilități și recompense printre oamenii loiali lor.

Reiterovici a subliniat rolul special al șefului Biroului prezidențial, Andrei Ermak, care, practic, a primit puterea ca al doilea om în stat. Politologul pune la îndoială posibilitatea ca Zelenski să dețină el însuși controlul total asupra asistentului său.

Publicația elvețiană precizează că situația astfel creată reprezintă o serioasă amenințare pentru Ucraina din cauza influenței din umbră exercitată de apropiații lui Zelenski asupra proceselor din instanțele de judecată și a luptei împotriva corupției. Autorii articolului sunt de părere că sistemul politic al țării a intrat în impas.

Anterior, fostul prim-ministru rus Serghei Stepașin a spus că înainte de a deveni președintele al Ucrainei, Volodimir Zelenski a fost un artist extraordinar, dar acum este un om condamnat.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Ucraina este cel mai corupt stat din Europa, indiferent că sistemul după care funcționează este numit post-feudal sau oligarhic. În Ucraina sunt 140 de miliardari, în timp ce în toată Europa sunt doar 50. Cam 80% din conducerea Ucrainei este khazară. Khazarii, numiți și așkenazi, nu au nici o legătură genetică cu evreii de acum 2000 de ani. Ei s-au convertit la religia evreiască prin secolul al VIII-lea doar din motive politice, scopul principal fiind acela al unei identități religioase diferite de cea a romanilor creștini și a arabilor musulmani, principalii lor concurenți. Zelenski este khazar, nu evreu autentic. Evreii khazari sunt astăzi proprietarii marilor afaceri din întreaga lume, a marilor finanțe, ei conduc organismele mondiale și oligarhice ale lumii occidentale sub identitate evreiască. Un exemplu concludent este cel al familiei Rothschild, care deține toate activele statului ucrainean, date în schimbul datoriei externe făcute de conducerea Ucrainei. Zelenski a dăruit Ucraina fraților săi khazari, trăind și el ca o căpușă de pe urma acestei afaceri de vânzare-trădare. Rusia, prin lupta susținută a președintelui Putin, s-a eliberat de sub controlul oligarhilor khazari, ceea ce a făcut să se dezvolte vertiginos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2938851